- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.12.2014, 17:39)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reînfiinţarea Autorităţii pentru persoane cu dizabilităţi şi strategia în domeniu, finalizate în 2014
Reînfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi ar putea fi adoptată până la sfarşitul anului, iar strategia în domeniu, care prevede măsurile ce vor fi luate până în 2020, va fi pusă în dezbatere publică, a anunţat, vineri, secretarul de stat din MMFPSPV, Codrin Scutaru.
Urmărește
1113 afișări
Reînfiinţarea Autorităţii pentru persoane cu dizabilităţi şi strategia în domeniu, finalizate în 2014 (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Coordonatorul Departamentului asistenţă socială din Ministerul Muncii, Familiei, protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), secretarul de stat Codrin Scutaru, a declarat vineri, la o conferinţă organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), că Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, desfiinţată în anul 2010, ar putea fi reînfiinţată până la sfârşitul acestui an sau cel tâziu la începutul anului viitor.
"Am spus încă din 2012 că ne dorim o Autoritate Naţională pentru Protecţia Copilului şi s-a înfiinţat. Pasul următor este să reînfiinţăm Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, pentru o forţă mai mare. (...) Vom avea această autoritate până la sfârşitul anului sau cel târziu la începutul anului viitor", a arătat secretarul de stat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
El a precizat că, tot până la sfârşitul acestui an, va fi pusă în dezbatere publică Strategia naţională privind protecţia persoanelor cu dizabilităţi, document care a mai fost prezentat pentru a fi dezbătut în urmă cu câteva luni, dar care a fost contestat puternic de organizaţiile neguvernamentale care activează în acest domeniu.
Consilierul premierului Victor Ponta, Corneliu Vişoianu, a arătat că fondurile alocate României în cadrul politicii de coeziune vor fi de folos, însă lucrurile ar trebui gândite din perspectivă globală.
El a mai spus că în exerciţiul financiar 2007-2013 s-a mers mai mult pe programe făcute "din birou" şi îşi doreşte ca banii alocaţi până în 2020 să fie utilizaţi pentru proiecte care pornesc de la lucruri concrete.
În urma unui raport făcut de IPP s-a constatat că în 70 la sută din situaţiile în care o persoană cu dizabilitătţi părăseşte sistemul rezidenţial, cauza este decesul şi doar 14 la sută pleacă pentru a se întoarce în familie.
Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului (ANPFDC) au fost desfiinţate în 2010, când au fost transformate în direcţii ale Ministerului Muncii. A doua instituţie a fost reînfiinţată anul acesta, în primăvară, sub numele de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate