- Home
- Social
- (13.08.2024, 17:55)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Remedii pentru starea de somnolenţă la volan. Alimentele care previn şi cele care fac rău
Vara, timp pentru călătorii lungi cu maşina, dar şi riscul ca oboseala să pună stăpânire pe situaţie.
Urmărește
2221 afișări
Remedii pentru starea de somnolenţă la volan. Alimentele care previn şi cele care fac rău
Primele semne care anunţă prezenţa somnului sunt: căscat frecvent, clipit repetat al pleoapelor, arsuri ale ochilor, oscilaţii involuntare ale capului.
Dacă apare o nevoie irezistibilă de somn, nu este altceva de făcut decât oprirea maşinii într-o poziţie sigură. Între 20 şi 30 de minute odihnă sunt suficiente pentru a recupera energie şi atenţie, împiedicând somnul să devină prea profund.
Vorba te ţine treaz
Pentru a combate somnolenţa, o metodă bună este să te opreşti cel puţin o dată la două ore, să cobori din maşină, să-ţi întinzi picioarele, să respiri aer curat, să faci câteva mişări. Aportul de oxigen a circulaţiei sanguine care se obţine prin mişcare permite recăpătarea concentrării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Un alt aspect important în călătoriile lungi este cel legat de alimentaţie. Nu trebuie să vă umpleţi prea mult stomacul, înainte de plecare sau de-a lungul traseului, deoarece digestia grea afectează negativ atenţia.
În pauze, cel mai bine este să obţineţi energie din gustări mici, solide şi uşoare, precum biscuiţi sau batoane cu cereale. Foarte important, atunci când temperaturile sunt ridicate, este să te hidratezi bând apă, sucuri sau băuturi fără gaze.
După cum vă puteţi imagina, nu este nimic mai bun decât o conversaţie cu tovarăşii de călătorie pentru a rămâne alert. Cu toate acestea, dacă eşti singur, podcast-urile şi cărţile audio pot fi nepreţuite.
Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi la luarea de medicamente, dintre care unele (cum ar fi anumite antihistaminice şi analgezice) au ca efect secundar inducerea somnolenţei: avertismente în acest sens sunt date pe ambalaj sau în prospecte.
Tradiţii ineficiente
Există, de asemenea, unele remedii tradiţionale, care au totuşi o eficienţă limitată în timp. Consumul de dulciuri, de exemplu, ridică imediat nivelul zahărului din sânge, dar scăderea lor este la fel de rapidă; acelaşi lucru este valabil şi pentru băuturile energizante, cafea şi guma de mestecat.
Chiar şi deschiderea puţină a ferestrei ajută la absorbţia unei doze suplimentare de oxigen, dar furnizarea acesteia este limitată.
Cu toate acestea, mărirea prea mult a volumului muzicii poate fi contraproductivă, deoarece reduce nivelul de atenţie, care este deja pus la încercare de oboseală.
Cele mai noi maşini ajută în lupta împotriva distragerii şi a somnolenţei. Printre sistemele obligatorii dictate de UE începând cu luna iulie a acestui an se numără Driver attention alert, adică monitorizarea atenţiei şoferului care detectează orice simptome de oboseală şi avertizează şoferul, şi Lane keeping system, adică menţinerea vehiculului în limitele benzii sale.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20