Plângerea se întemeiază pe declarațiile contradictorii ale domnului Călin Georgescu, care, pe de o parte, a susținut public că în vederea strângerii celor peste 239.000 de semnături a fost sprijinit de peste zece mii de voluntari, iar pe de altă parte, atât în documentele oficiale de candidatură, cât și în declarațiile publice, a susținut că a avut „zero” costuri, cu ocazia alegerilor prezidențiale, Turul 1, din 24 noiembrie 2024”, anunță pe Facebook Remus Pricopie.
El afirmă că „procesul de strângere a 200.000 de semnături este unul complex, în special pentru un independent, imposibil de realizat, în absența unei minime echipe și a unui proces laborios de organizare, care presupune eforturi financiare de peste un million de lei, chiar și în situația existenței a peste 10.000 de voluntari”.
„Consider că astfel de practici frauduloase subminează fundamentele democrației și încrederea cetățenilor în procesul electoral, motiv pentru care am decis să sesizez organele judiciare competente și în legătură cu acest caz. Din păcate, acest fenomen al fraudării semnăturilor de susținere pentru un candidat la alegerile prezidențiale a devenit unul larg răspândit. În ultimele zile, presa a prezentat o serie de informații îngrijorătoare referitoare la modul grosolan și fraudulos prin care anumiți candidați au decis să obțină aceste semnături. De asemenea, chiar Biroul Electoral Central, în ultimele zile, a sesizat Parchetul în raport cu suspiciunile de fraudă în raport cu dosarele a doi candidați, Sebastian-Constantin Popescu și John-Ion Banu-Muscel, care însă, în pofida sesizărilor respective, se vor afla pe buletinul de vot, cu ocazia alegerilor din 4 mai 2025. Opinia publică trebuie să afle dacă dl. Călin Georgescu a intrat prin fraudă într-o competiție electorală pe care a încercat să o manipuleze, în vederea câṣtigării poziției de Președinte al României”, încheie Pricopie.