- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.08.2019, 13:55)
- Andreea Smerea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Remus Rădoi, patronul firmei de pază la care a apelat Poliţia Olt, în noaptea în care era căutată Alexandra: Ne-au cerut date despre o maşină
Patronul firmei de pază la care fostul adjunct al IPJ Olt a apelat în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că i s-au cerut informaţii privind o maşină argintie ce părea un BMW break, apoi s-a răzgândit şi i-a cerut informaţii despre un Renault Megane break.
Urmărește
3148 afișări
Patronul firmei de pază la care a apelat Poliţia Olt, în noaptea în care era căutată Alexandra: Ne-au cerut date despre o maşină argintie
"Noi, fiind firmă de pază, avem în statut, prin regulamentul de funcţionare şi organizare, legea 333/2003 prevede că suntem obligaţi să cooperăm şi să furnizăm date atunci când ne sunt cerute de către organele de anchetă. În seara respectivă, comisarul Nicolae Alexe (fost adjunct al IPJ Olt -n.r.) ne-a întrebat dacă cunoaştem, dacă putem să îi furnizăm date cu privire la o maşină argintie ce părea iniţial a fi un BMW break, iar apoi s-au răzgândit şi au spus că era vorba de un Renault Megane break. Am cerut mai departe date la oamenii din teren, adică la agenţii de pază care erau în teren, le-am şi furnizat nişte date cu privire la maşini ce aveau acele caracteristici cerute de ei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Remus Rădoi, cunoscut drept „Codiţă“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Citeşte şi: Procurorii DIICOT au reluat cercetările la casa din Caracal. Suspectul şi-a menţinut declaraţia că le-a ucis pe fete/ UPDATE: Dincă a oferit noi indicii. Procurorii verifică inclusiv gropile betonate
Afaceristul spune însă că nu a dat localţii şi nici nu a indicat vinovăţia vreunuia dintre persoane. "Spuneam doar că mai există maşină cu specificaţiile astea în locaţia cutare sau mai există maşină pe drumul cutare, dar nu ne-am implicat în a da destinaţii unde ei să percheziţioneze sau nume de persoane pe care să le indicăm drept vinovate. Mai mult, am văzut că se spune că am trimis poliţie la Clanul Oacă. Acesta nu este un clan rival (întrebat dacă ar exista disensiuni între acesta şi Oacă – n.r.). În primul rând, noi nu avem rivali. Noi suntem o firmă de pază. În al doilea rând, oamenii care aveau acele maşini pe care noi le-am indicat nu aveau nicio treabă cu clanul rival. Adică, mi se pare o distorsionare de la cer la pământ, în opozanţă cu realitatea", a completat Rădoi.
Solicitat să spună dacă poliţiştii din Olt i-au mai cerut ajutorul şi în alte cazuri, Remus Rădoi, care administrează alături de alte persoane, după cum singur a declarat, mai multe firme de pază din zonă, a replicat: "Da, cu siguranţă da. În preajma constituirii unui dosar de proxenetism, cămătărie, taxă de protecţie, am fost solicitaţi să le acordăm sprijinul, pentru că noi avem pază şi protecţie la toate obiectivele unde câteodată se întâmplau evenimente sau unde se încerca să se racoleze fete sau să se intimideze persoane. Atunci, prin statut, eram obligaţi să facem asta, iar ei erau obligaţi să ne ceară informaţii. Niciodată nu aveam puterea de a dispune sau de a coordona anchete. Doar când eram solicitaţi, prin obligaţia pe care o avem, răspundeam la solicitare".
Întrebat dacă primea date din anchetele Poliţiei Olt, omul de afaceri spune că poliţiştii îi puneau la dispoziţie doar datele "pe care au voie să le pună sau faţă de care au interes să ceară informaţii, adică fireşte că în momentul în care îţi cere informaţii despre o maşină argintie, îţi spune că e suspectă o maşină argintie. Dar altfel nu ar putea să îţi ceară informaţii despre ea".
Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi. "Consider că oamenii ăştia, la evenimentul ăsta şi la alte evenimente, au fost incompetenţi, indolenţi, au fost lipsiţi de empatie, dar nu consider că au încălcat leega cerând informaţii. Trebuiau să ceară mai multe, trebuiau să facă mai multe demersuri, să meargă la toţi oamenii care puteau să îi ajute în vreun fel".
Omul de afaceri susţine că nu are niciun fel de relaţie de prietenie cu Nicolae Alexe, fostul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, destituit în urma cazului de la Caracal.
"Nu aveam nicio relaţie cu niciunul dintre ei, îl cunoscusem pe domnul Alexe prin prisma dosarului de al DIICOT, pentru că dânsul a lucrat la DIICOT şi investiga o grupare de crimă organizată. Adică, l-am cunoscut acum 3-4 luni prin prisma acestui dosar, direct, oficial. Mergeam şi îi furnizam date despre acest individ. Nu am avut relaţii personale, alte discuţii. Strict protocolar. Nu am fost niciodată prieteni. Parte din conducerea firmei ( de pază pe care o deţine – n.r.) este obligată să colaboreze cu orice organ de anchetă al statului. Şi din punct de vedere uman, dacă ţi se cer nişte date, nu ai cum să fii atât de odios să nu le dai. Conversaţiile pe Whatsapp relevă că omul (Nicolae Alexe - n.r) era intenţionat să afle cât mai multe date într-un timp cât mai scurt şi cerea ajutor şi că noi i-am dat tot ce puteam, fără să îi indicăm noi sau să îi spunem ,,fă aşa!”. Nici nu avem cum să facem aşa vreodată. Numerele maşinilor furnizate nu aparţineau niciunei grupări, oamenii aceia erau simpli cetăţeni. Ei ne-au rugat să căutăm, să le zicem repede unde vedem şi noi le-am zis. Cetăţeanul cinstit înţelege acum că n-ar trebui să colaboreze şi să furnizeze date la poliţie, dacă le ştie. Cum să înţelegem asta?", a conchis Rădoi.
Reacţia omului de afaceri vine în contextul în care jurnaliştii de la Libertatea au scris că Nicolae Alexe, fost adjunct al Poliţiei Olt, a apelat la Remus Rădoi, zis ”Codiţă”, "şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie", că acţiunile de căutare a Alexandrei Măceşanu ar fi fost coordonate de clanurile de interlopi, relatând despre conversaţiile de pe WhatsApp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi, şi că Remus Rădoi ”Codiţă” ar fi trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care era căutată Alexandra.
Contactat de MEDIAFAX, Nicolae Alexe a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acest subiect.
Omul de afaceri Remus Rădoi a fost implicat, în 2009, într-un scandal cu un grup de romi la Caracal, în urma căruia un bărbat a ajuns la spital după ce a fost împuşcat. Remus Rădoi a susţinut atunci că se afla în maşina sa, pe strada Traian, când, la un moment dat, din sens opus a venit un autoturism care i-a acroşat autovehiculul. În acel moment, ar fi ieşit din autoturism mai multe persoane care aveau bâte şi care ar fi încercat să-l agreseze pe omul de afaceri. Rădoi a spus că de teamă a luat un pistol cu bile cu care a tras spre zona în care se aflau agresorii, rănindu-l pe unul dintre ei.
De asemenea, în 2002, Rădoi a fost implicat într-un incident în faţa Ministerului Justiţiei, când şi-a incendiat maşina în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor" în privinţa infractorilor. Astfel, la începutul lunii aprilie 2002, Remus Rădoi şi-a incendiat autoturismul personal, Dacia 1300, în faţa Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor", care au tolerat ca el şi soţia sa "să fie terorizaţi de infractori". Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei de la vremea respectivă, bărbatul şi-a stropit maşina cu benzină apoi i-a dat foc, autoturismul fiind distrus înainte ca cele două maşini de intervenţie ale pompierilor să ajungă la faţa locului. Potrivit sursei citate, Rădoi deţinea un magazin în comuna Redea, soţia sa fiind angajată ca vânzătoare. La începutul lunii aprilie 2002, magazinul i-a fost spart de un localnic, Costel Piţuru, care a fost condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunităţii, fapt care l-a nemulţumit pe Remus Rădoi. "Potrivit informaţiilor furnizate de postul comunal (Redea - n. r.) de poliţie, cetăţeanul Rădoi Remus practică yoga, dar, în pofida acestui fapt, are o fire impulsivă care deseori îl determină să aibă un comportament extrem de agresiv, aidoma părinţilor săi. El este cunoscut în comună ca un individ care a mai comis şi înainte de incidentul de ieri o serie de acte de violenţă la limita iresponsabilităţii", se mai arăta în comunicatul MJ.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Tatăl Alexandrei, Ioan Măceşanu: Noi credem că este vie. Abia aştept s-o văd/ Alexandra visa să devină poliţistă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe