- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.07.2018, 18:52)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Repartizare licee 2018 | 112.809 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal
Aproape 113.000 de elevi, care au completat fişa de înscriere, au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, anunţă, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale, precizând că au fost repartizaţi 98,5% din numărul total de candidaţi înscrişi.
Urmărește
904 afișări
Repartizare licee 2018 | 112.809 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal
“Dintre cei 114.115 elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.809 elevi (98,85%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.660.253, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni/elev”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Primele cinci specializări la nivel naţional în funcţie de ultima medie de admitere sunt: Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,91, Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân" din Constanţa: Matematică-informatică – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul National „Fratii Buzeşti" Craiova: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,85, Colegiul Naţional „Sfântul Sava" din Bucureşti: Ştiinţele naturii – ultima medie de admitere - 9,84.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Primele 5 licee la nivel naţional, ordonate după cele mai mari medii de admitere, sunt următoarele: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,61 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,57 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,50 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,45 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere.
Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că 1306 elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra fie în etapa de soluţionare a cazurilor speciale (16-18 iulie), fie în a doua etapă a repartizării, programată în data de 7 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă.
“Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 10 - 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat”, se mai arată în comunicat.
Sursa citată mai precizează că în etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 12.014 elevi la specializări vocaţionale (dintre care 600 de elevi în învăţământul militar), 1.933 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 863 de elevi în învăţământul special. Alţi 17.756 de elevi s-au înscris pentru învăţământul profesional.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe