Repercusiunile lipsei resurselor tehnologice: 65.000 elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

  • Circa 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate la finalul primul semestru al anului şcolar.
  • Principala cauză este lipsa resurselor tehnologice, la care se mai adaugă şi altele, precum neparticiparea la cursuri sau îmbolnăviri.
Urmărește
438 afișări
Imaginea articolului Repercusiunile lipsei resurselor tehnologice: 65.000 elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

Repercusiunile lipsei resurselor tehnologice: 65.000 elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a organizat luni o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, unde s-a discutat despre identificarea numărului de elevi aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pentru semestrul I.

Astfel, conform datelor transmise de unităţile şcolare se estimează că circa 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, „imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

În anii anteriori, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000.

Potrivit Ministerului, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice, prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea şi posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici