- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (22.01.2014, 18:03)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Apropiaţi şi necunoscuţi i-au adus un omagiu Aurei Ion -"un copil minunat", care voia să-i ajute pe alţii - FOTO
Colegi, prieteni, o fostă profesoară din liceu, dar şi necunoscuţi au mers miercuri la capela Cimitirului Ghencea Militar III, unde a fost depus trupul neînsufleţit al Aureliei Ion, pentru a-i aduce acesteia un ultim omagiu, oamenii arătându-se plini de admiraţie, trişti şi revoltaţi.
Urmărește
2459 afișări
REPORTAJ: Apropiaţi şi necunoscuţi i-au adus un omagiu Aurei Ion -"un copil minunat", care voia să-i ajute pe alţii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Pe poarta cimitirului, în care presa nu a avut acces, au intrat mai multe grupuri de tineri cu flori, la un moment dat, la intrare, strângându-se aproximativ 15, cărora li s-a alăturat o femeie mai în vârstă.
Aceasta s-a prezentat drept Raluca Tudor, fostă profesoară, care a avut-o la clasă pe Aurelia Ion la Liceul Barbu. Grupul strâns era format din prieteni ai fetei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Nu pot să cred că nu mai e Aura, o fată minunată, un copil minunat. (...) Când am primit ieri telefon mi s-au tăiat picioarele", a spus femeia printre lacrimi, având în mână o poză cu tânără, cu care a continuat să se întâlnească şi după terminarea liceului.
Fosta profesoară a mai povestit că Aurelia, în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a făcut facultatea, pe care şi-a dorit-o foarte mult, cu mare pasiune, şi că îşi dorea să intre în trupele NATO, dar şi să se specializeze în cardiologie.
"Învăţa foarte bine. Şi eu am împins-o să facă medicina militară: «Du-te, că-i frumoasă, e ceva mai special, eşti o fire tenace, e păcat să nu faci». (...) Era o fată foarte optimistă şi foarte stăpână pe ea şi frumoasă, era ca o artistă. (...) Făcea voluntariat. Ea s-a dus să salveze nişte oameni şi, pentru incompetenţa oamenilor, copilul ăsta a ajuns aici", a mai spus femeia arătând că este revoltată, ca şi familia Aureliei şi ca toată lumea, pentru ceea ce s-a întâmplat.
Printre cei care au mers miercuri la capelă a fost şi o studentă la Medicină, care nu o cunoştea pe Aurelia Ion.
"Sunt tot studentă la Medicină, sunt anul IV, mă gândesc că oricare dintre noi putea să fie în locul ei şi ce s-a întâmplat trebuie să ne facă pe noi să fim altfel. (...) Pentru că e foarte mult orgoliu, peste tot, să nu mai fie aşa, să fim o echipă. Trebuie să ne ajutăm între noi ca să putem să ajutăm mai departe", a spus tânăra, apreciind că o misiune ca cea în care se afla Aurelia trebuie să fie "ceva aproape de apogeu" pentru un student la Medicină.
Două doamne în vârstă au spus că erau la o înmormântare în cimitir şi s-au dus şi la capelă. "Familia e distrusă, au venit foarte mulţi copii. (...) Un copil care voia să ajungă cineva şi să ajute alţi oameni", a spus una dintre ele.
"O pierdere, şi aşa majoritatea tinerilor vedeţi că părăsesc ţara, tocmai din acest motiv, pentru că nu sunt preţuiţi", a spus o altă femeie, care a venit cu un buchet de flori, impresionată de ce a văzut la televizor.
Aurelia Ion, studenta care a decedat în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent şi va fi înmormântată, joi, cu onoruri militare.
Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.
Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat că Aurelia Ion şi-a dorit din copilărie să fie medic, ea fiind o studentă eminentă, devotată, care se afla alături de unii dintre cei mai buni medici din România.
"Vreau să îmi exprim regretul şi tristeţea profundă faţă de pierderea suferită. E o pierdere imensă, a noastră, a medicinei militare în primul rând. Mă gândesc aici la colegii şi camarazii din armată, din Ministerul Apărării, până la conducerea Ministerului Apărării", a spus colonelul dr. Dragoş Cuzino.
Doctorul Dragoş Cuzino a precizat că medicina a pierdut o studentă eminentă, "o studentă care şi-a dorit încă din copilărie să înveţe şi să practice profesia de medic şi, mai târziu, să îmbrace haina militară".
"Şi, ca o dovadă a faptului că a fost o studentă strălucită, o studentă devotată, care învăţa, iată se afla împreună cu unii dintre cei mai buni medici din România, în acest echipaj medical şi a fost implicată în tragedia în urma căreia şi-a pierdut viaţa", a adăugat dr. Dragos Cuzino.
Studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
Coordonatorul SMURD Cluj, dr. Adela Golea, a declarat că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Medicii au făcute "reprize" de resuscitare atât la locul accidentului, cât şi în ambulanţă, dar, în final, s-au văzut nevoiţi să declare decesul.
"Legat de studenta care şi-a pierdut viaţa, pot spune că a fost adusă la ambulanţă. Am continuat resuscitarea, am aflat că s-au făcut manevre de resuscitare şi la faţa locului, dar datele erau contradictorii. Am continuat resuscitarea pentru că, în hipotermie, creierul care îşi scade activitatea are şansa de a-şi reveni, dacă trupul este încălzit. De aceea am încercat manevrele. Ceea ce am constatat era un abdomen destins care, din punctul nostru de vedere, era o suspiciune de hemoragie masivă sau leziune de tub digestiv. Pupilele nu reacţionau. Când am măsurat temperatura (corpului studentei - n.r.), era 18,6 grade Celsius, iar EKG era o bară. Atunci am declarat decesul, adică în maşina SMURD", a spus dr. Golea.
În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici.
(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe