- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (16.11.2014, 15:02)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Cluj - Majoritatea studenţilor au refuzat oferta Guvernului de a pleca acasă să voteze - FOTO
Majoritatea studenţilor din Cluj-Napoca au refuzat oferta Guvernului de a beneficia de două zile de vacanţă pentru a merge acasă să voteze şi se înghesuie la secţiile de votare din apropierea campusurilor studenţeşti. Ei spun că mini-vacanţa oferită a fost o "momeală" pentru a nu vota la Cluj.
Urmărește
1084 afișări
REPORTAJ: Cluj - Majoritatea studenţilor au refuzat oferta Guvernului de a pleca acasă să voteze (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)
În campusul studenţesc de pe strada Observatorului din Cluj-Napoca, unde sunt cazaţi studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), forfota e mare,majoritatea tinerilor refuzând oferta Guvernului a beneficia de două zile libere pentru a putea pleca să voteze acasă. Câte unul sau în grupuri, studenţii ies şi merg să voteze la secţiile din apropiere.
"Majoritatea colegilor mei au rămas în Cluj, cei care lucrăm am rămas, pentru că nu poţi să pleci de la serviciu când vrei", a spus Eugeniu, student la Facultatea de Telecomunicaţii a UTCN, pregătit să coboare la secţiile de votare de la Arhitectură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Andrei este student la Facultatea de Informatică şi are de terminat un proiect. Tânărul spune că oferta Guvernului de a pleca acasă mai mult l-a încurcat decât l-a ajutat şi că a fost "o momeală" pentru nu a vota la Cluj.
"A fost o momeală, să ne lase liberi, pentru a nu vota în Cluj. Au crezut că dacă ne despart vom merge acasă şi poate nu vom vota. Ei bine, s-au înşelat. Mulţi am rămas să votăm la Cluj, pentru că avem proiecte de predat, unii, iar alţii stau prea departe ca să merite deplasarea acasă", a spus acesta.
La secţia de votare nr. 54 de pe strada Observatorului se formează un mic rând pe hol, alcătuit din studenţi care completează meticuloşi, la o masă, declaraţiile pe proprie răspundere.
"Mare parte din studenţi am rămas aici, din patru câţi suntem în cameră, trei am rămas, unul doar a plecat. Eu sunt din Botoşani, e destul de departe şi nu se renta să merg până acasă. Am rămas în cămin, ies cu colegii la vot", spune Adrian, student la Inginerie Electrică.
Până la ora 13.00, la secţia de votare nr. 54 votaseră pe liste 190 de persoane, faţă de 105 câte votaseră în primul tur.
În faţa secţiilor de votare nr. 3 şi 4 de la Colegiul Tehnic "Augustin Maior" din centrul municipiului Cluj-Napoca sunt peste 30 de studenţi la coadă, de la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu". Aceştia stau şi peste o jumătate de oră la coadă pentru a vota.
"Eu sunt din Iaşi şi fac nouă ore pe drum până acasă, pierdeam foarte mult timp şi am preferat să rămân în Cluj. Majoritatea studenţilor care locuiesc în judeţele limitrofe Clujului au plecat, dar restul, care locuim mai departe, am decis să rămânem şi să votăm aici, chiar dacă stăm o jumătate de oră la rând", spune Alina, studentă la Medicină.
Nicolae este student la Facultatea de Istorie a UBB şi a venit la vot cu mai mulţi colegi din cămin, din campusul studenţesc Haşdeu.
"Eu sunt din Sibiu, puteam să plec, dar nu mi s-a părut în regulă să accept oferta Guvernului. Au încercat să ne cumpere cu două zile libere, crezând că dacă plecăm acasă poate nu mai mergem la vot. Am decis să rămânem în Cluj să votăm, la fel ca în primul tur", a susţinut studentul.
Potrivit acestuia, şi Organizaţia de studenţi a UBB (OSUBB), din care face parte, a criticat gestul Guvernului, considerând că "vacanţa de patru zile nu se justifică, având în vedere faptul că studenţii pot vota oricum în centrele în care studiază, pe listele suplimentare".
"Noi am susţinut că Guvernul, care a fost reticent la acordarea unei zile libere atunci când au avut loc alegerile europarlamentare, ne face acum cadou două zile libere, gratuit, din frica de a nu se repeta aglomeraţiile din turul întâi de scrutin. Nu suntem de acord cu această vacanţă nejustificată care încurcă procesul educaţional", a subliniat studentul de la UBB.
La secţia de votare nr. 4 Cluj-Napoca, numărul votanţilor de pe listele suplimentare era, până la ora 13.00, de aproape 180, faţă de 119, în primul tur.
Mulţi studenţi au venit aici să voteze începând cu ora 10.00, în timp ce la primul tur de scrutin au ieşit la vot după ora 14.00.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina