- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.02.2014, 23:28)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: La Bragadiru, 15 deţinuţi îngrijesc şi împart o casă cu aproape 700 de câini
La adăpostul de câini de la Bragadiru, deschis recent pe terenul unor foste ferme ale Administraţiei Penitenciarelor, 15 deţinuţi se ocupă de aproape 700 de animale, lipsite şi ele de libertate, locuind în acelaşi timp alături de ele.
Urmărește
766 afișări
REPORTAJ: La Bragadiru, 15 deţinuţi îngrijesc şi împart o casă cu aproape 700 de câini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
La adăpostul de câini de la Bragadiru sunt deja 695 de câini adunaţi de pe străzile Capitalei, capacitatea acestuia fiind de 1.600 de locuri cu posibilităţi de extindere până la 2.500 de locuri.
De cei aproape 700 de câini se ocupă 15 deţinuţi, împărţiţi în două echipe: şase dintre ei sunt în echipa de adopţie, alţi nouă, în echipa de întreţinere şi hrănire a animalelor. Această din urmă echipă va putea fi extinsă până la 19 angajaţi pe măsură ce locurile din adăpost vor fi ocupate de câinii fără stăpân.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Adăpostul a fost amenajat pe terenul unor foste ferme de porci ale Administraţiei Penitenciarelor, care au fost igienizate şi racordate la utilităţi. Animalele stau în fostele grajduri, împrejmuite cu grilaj, astfel că îşi petrec ziua în aer liber.
Din cei 15 deţinuţi care se ocupă în prezent de animale, doar doi au vrut să fie de faţă la vizita jurnaliştilor.
Unul din ei, care-şi sărbătoarea ziua de naştere, a vorbit despre cum petrece o zi obişnuită de când a ajuns la Bragadiru.
"Programul nostru începe la ora 8.00 aici. Se face curăţenie, se pune apă, se dă mâncare. De la ora 8.00 până la ora 10.00 se fac toate astea, că sunt o grămadă de padocuri. Pe urmă se face din nou curat pe-afară. La ora 4 (ora 16.00 n.r.) se bagă câini înăuntru se face curat pe-afară, se face curat înăuntru, se dă din nou mâncare, din nou apă... Cam asta e", a spus tânărul.
După ce-şi termină treaba, el şi colegii săi rămân tot la adăpost, fiind cazaţi în dormitoare special amenajate, sub paza autorităţilor.
"Pentru mine şi pentru colegii mei este un avantaj. C-avem nişte zile câştig şi ajungem mai devreme la familiile noastre. Avem şi zile câştigate, avem şi nişte bănişori pe care ni-i dă. E bine", a mai spus el, întrebat dacă munca la adăpost îi aduce avantaje.
Întrebat dacă crede că se expune vreunui pericol şi dacă a fost muşcat de vreun câine din adăpost, bărbatul a spus că singurul inconvenient îl reprezintă mirosul animalelor.
"Este greu că e mirosul. Restul e bine. Că suntem la..., suntem deţinuţi. Îmi face bine că muncesc, sunt deţinut. Eu muncesc, puşcăria îmi dă nişte zile câştig să ajung mai repede acasă", a mai explicat îngrijitorul.
Totodată, la Bragadiru, şi-a ales deja un câine de care se ocupă în mod special şi pe care-l va ţine pentru a-l lua acasă când va fi eliberat. "Când mă liberez fac act, îl scot şi îl iau acas'. Pentru familie îl iau", a mai spus tânărul, precizând că acest câine l-a ales pe el şi că este vorba de un exemplar foarte agresiv pe care l-a şi botezat Rocky.
Programul de adopţie al adăpostului de la Bragadiru este de luni până vineri între orele 10.00 şi 14.00, obiectivul având condiţii speciale de funcţionare.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe