- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.07.2016, 17:55)
- Radu Tutulan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Nouă luni de la incendiul din Colectiv - Mai puţin de douăzeci de persoane la slujba de pomenire a victimelor tragediei - FOTO, VIDEO
Un sobor de preoţi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat sâmbătă, în faţa clubului Colectiv, o slujbă de pomenire a celor 64 de victime ale incendiului din noaptea de 30 octombrie 2015, ceremonie la care au participat însă mai puţin de douăzeci de persoane.
Urmărește
3735 afișări
REPORTAJ: 9 luni de la tragedia din Colectiv - Mai puţin de douăzeci de persoane la slujba de pomenire a victimelor incendiului
La nouă luni de la incendiul produs în clubul Colectiv, Arhiepiscopia Bucureştiului a organizat o slujbă de pomenire a celor 64 de persoane care şi-au pierdut viaţa atunci. La eveniment au venit însă numai câteva dintre familiile celor morţi în incendiu şi unii dintre tinerii care au fost răniţi, dar au scăpat cu viaţă.
Cu ochii în lacrimi, mama lui Marius Ruşitoru, care avea doar 27 de ani, spune că încă nu se poate obişnui cu gândul că fiul ei, care a plecat în urmă cu nouă luni la un concert în Colectiv, nu se va mai întoarce acasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"E o durere care va trebui să ne obişnuim cu ea. Fiul meu, pentru mine viaţa s-a oprit. Aş da oricât să îl mai văd. Doar în vis de acum încolo, doar în vis o să-l mai văd. Sper până la Dumnezeu să se facă dreptate. Cei care au legea şi dreptatea în mână să se gândească că şi ei au copii şi oricui se poate întâmpla", a spus femeia jurnaliştilor.
Tatăl lui Marius poate accepta cu greu că au trecut nouă luni fără ca autorităţile şi justiţia să condamne măcar pe unii dintre cei care se fac vinovaţi de moartea fiului său.
"Procuratura trage mâţa de coadă, în loc să cerceteze. Am fost la Procuratură şi am întrebat cine e de vină? Singura durere este că cei vinovaţi sunt în continuare bine-mersi. Mi-au omorât copilul, cu aceeaşi măsură trebuie să plătească", a spus Ionel Ruşitoru.
În faţa micului altar format pe trotuarul de lângă intrarea în clubul Colectiv sunt în continuare sute de fotografii ale celor care au pierit în incendiul din 30 octombrie.
Cu o candelă în mână şi privirea aţintită asupra unei fotografii stă o altă mamă. Vorbeşte încă la prezent despre fiul ei şi despre prietenii acestuia, chiar dacă de nouă luni nu îi mai poate mângâia chipul decât pe fotografiile înrămate.
"Sunt copii la 28, la 25 de ani, până în 35 de ani. Toţi sunt tineri, deştepţi, frumoşi, care s-au dus...s-au dus", a spus femeia, cu o voce stinsă, jurnaliştilor prezenţi la comemorare.
Cei câţiva părinţi care au participat la slujba de pomenire spun că este foarte greu şi de dureros să te întorci în locul în care persoane dragi şi-au pierdut viaţa, astfel că îi înţeleg pe cei care nu au venit la această comemorare.
Cele nouă luni scurse de la incendiul din 30 octombrie au fost unele dintre cele mai grele şi pentru tinerii care au scăpat cu viaţă.
Alex Plîngu are toată mâna dreaptă înfăşurată într-un bandaj elastic, pentru a o feri de razele soarelui. Spune că încă nu o poate controla, încă trebuie să se dea de trei ori pe zi cu diverse creme de refacere a tegumentului şi mai are nevoie de cel puţin două operaţii.
"Mâna mi se blochează, mă cert cu ea, nu ne înţelegem. E aiurea şi le «mulţumesc» celor vinovaţi că mi-au oferit un stres suplimentar. Au trecut cu greu cele nouă luni, au trecut cu speranţa că o să se rezolve cazul şi nu s-a rezolvat nimic. Da, s-a schimbat ceva! Cluburile s-au redeschis, alea care au fost închise s-au redeschis. Dar, ceva în bine nu, pentru că totul, ştii cum e? ,«Money talks» (n.r. banii vorbesc). Colectiv a fost o afacere foarte profitabilă pentru foarte mulţi oameni şi a adus foarte mulţi bani. Pile, relaţie, mafie, asta ne caracterizează pe noi ca popor”, spune Alex.
Deşi Parchetul General a trimis în judecată dosarul incendiului de la clubul Colectiv încă din 28 aprilie, acesta a rămas blocat la camera preliminară a Judecătoriei Sectorului 4. Magistratul care trebuie să analizeze dacă măsurile dispuse de Parchet în acest dosar sunt corecte, nu a finalizat încă cercetarea judecătorească, deşi Codul de Procedură Penală impune un termen maxim de 60 de zile în care să se facă această analiză.
În acest dosar, cei trei proprietari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu şi reprezentanţii firmei de la care proveneau artificiile, Daniela Niţă, Cristian Niţă şi Viorel Zaharia, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind cercetaţi sub control judiciar.
Citeşte şi: Amenzi pentru acţiuni de comemorare a victimelor din Colectiv. Participanţi: ”Avem dreptul să ne comemorăm morţii”
Citeşte şi: Recuperare pentru răniţii din Colectiv, cu tehnici învăţate la un centru de mari arşi din Belgia
Citeşte şi: #COLECTIV: Fotograful Miluţă Flueraş, rănit în Colectiv, a expus 15 fotografii realizate în noaptea tragediei - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Piedone, trimis în judecată în dosarul "Colectiv". Rudele decedaţilor şi răniţii din club cer daune totale de aproape 30 de milioane de euro
Citeşte şi: Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată. Patronii clubului şi reprezentanţii firmei de artificii, acuzaţi de ucidere din culpă
Citeşte şi: Anchetă finalizată în dosarul Colectiv
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe