- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.06.2016, 17:28)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ - Protest pentru Clotilde Armand: Suntem aici pentru democraţie, pentru transparenţă. Este o luptă pe care o avem în comun. Gabriel Liiceanu: Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne, intolerabilă
Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Universităţii pentru a cere renumărarea voturilor din Sectorul 1 al Captialei, la protest venind şi Clotilde Armand (USB) care le-a mulţumit celor prezenţi, dar şi Gabriel Liiceanu care a spus că este la primul prostest după iunie 1990.
Urmărește
4875 afișări
REPORTAJ- Protest pentru Clotilde Armand: Suntem aici pentru democraţie, pentru transparenţă. Este o luptă pe care o avem în comun. Gabriel Liiceanu: Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne, intolerabilă
Timid la început, în jurul orei 15.00 - aşa cum se anunţase pe Facebook, oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii, "La fântâni". La început, soarele i-a trimis pe cei abia ajunşi în zonele cu umbra, puţine la număr. Uşor-uşor, cei care veneau au început să nu mai găsească locuri ferite de soare.
În liniştea Pieţei, tulburată doar de susurul fântânii din faţa Facultăţii de Arhitectură, şi-a făcut apariţia Gabriel Liiceanu, aşa cum anunţase şi pe contul său de Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Înţeleg că există suspiciuni serioase legate de o fraudare a alegerilor în Sectorul 1, ori, pentru mine, fraudarea votului este cel mai grav atentat la adresa democraţiei pentru că îi surpă fundamentele, iar noi cei care votăm devenim nişte caraghioşi distribuiţi într-o mascaradă politică. Ideea că se aleg ei între ei folosindu-ne pe noi în scenariul acesta mi se pare intolerabilă. Pur şi simplu aş vrea să prorestez la ideea că deşi există oameni politici condamnaţi pentru fraudarea votului în 2012, s-ar părea că acest demers inimaginabil pentru democraţia autentică mai există azi la noi. Dacă n-ar fi nicio problemă nu văd de ce nu s-ar număra voturile sau de ce nu s-ar reface alegerile" a spus Liiceanu, precizând că este primul protest la care participă, după Piaţa Universităţii din 1990.
El a acuzat şi lipsa educaţiei civice la români.
Părerea celor din Piaţa Universităţii era unanimă: voturile din secţiile unde USB nu a avut delegaţi trebuie renumărate.
"Noi nu contestăm victoria lui Dan Tudorache ci cerem renumărarea voturilor din secţiile cu probleme. Nu este normal. Se poate observa că, acolo unde a câştigat Tudorache, există cele mai multe voturi anulate. Trebuie să ştim adevărul", spunea un bucureştean.
O femeie de circa 35-40 de ani nu considera o problemă faptul că pe Facebook şi-au anunţat prezenţa circa 4000 de oameni, iar în Piaţa Universităţii nu erau mai mult de 500.
"Dacă şi-au anunţat prezenţa, nu înseamnă că trebuie să fie fizic aici. Ei şi-au arătat susţinerea, deşi, poate, locuiesc în Noua Zeelandă", spunea femeia.
Liniştea a fost tulburată de apariţia personajului principal, care a reuşit să-i mobilizeze pe cei din Piaţă – candidatul USB la Primăra Sectorului 1, Clotilde Armand. În aplauzele celor aproximativ 500 de oameni prezenţi, Clotilde Armand s-a oprit să acorde o scurtă declaraţie jurnaliştilor prezenţi.
"Sunt tristă că am pierdut ieri (vineri au fost anunţate rezultatele finale-n.r.), dar sunt bucuroasă că sunteţi aici. Noi, cu toţii, suntem aici pentru democraţie, pentru transparenţă. Este o luptă pe care o avem în comun şi vă mulţumesc că sunteţi aici, pentru că avem aceleaşi idealuri, aceeaşi cauză", a spus Clotilde Armand, care a fost întâmpinată cu aplauze de cei din Piaţa Universităţii..
Ea a mai spus că USB a ridicat excepţia de neconstituţionalitate la CCR, acuzând nereprezentativitatea candidatului PSD în fruntea Primăriei Sectorului 1 al municipiului Bucureşti.
"Evident că nu se va aplica retroactiv, dar era o fereastră de oportunitate. Noi am sesizat CCR pentru a cere ca pe viitor în România să nu mai fie alegeri într-un singur tur. (...) Nu ei sunt alături de mine, ci eu sunt alături de ei!", a adăugat Armand.
De nicăieri a apărut o portavoce, protestatarii fiind nemulţumiţi de faptul că nu auzeau ce spune Clotilde Armand.
După circa o jumătate de oră, timp în care a vorbit cu cei prezenţi, ea a părăsit Piaţa. La scurt timp, oamenii au început să părăsească, în linişte, Piaţa Universităţii.
Citeşte şi: Candidatul USB pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand: Am depus o nouă contestaţie cu cerere de intervenţie şi excepţie de neconstituţionalitate
Citeşte şi: Clotilde Armand: Nu ne oprim, nu mă văd deputat sau senator. Firea ştie ce înseamnă falsul electoral
Citeşte şi: Uniunea Salvaţi Bucureştiul cere renumărarea voturilor în Sectorul 1 pentru Clotilde Armand
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe