- Home
- Social
- BUZĂU, (09.07.2012, 21:15)
- Andreea Unturica , Cristina Sterian ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Singurul elev de media zece din Buzău nu şi-ar lăsa familia pentru un job în străinătate
Singurul elev cu media 10 la bacalaureat din Buzău, fost olimpic la matematică, a absolvit liceul fără să fie şef de promoţie. Alexandru Orlando spune că nu şi-ar lăsa familia şi prietenii pentru un job în străinătate, şi nici pentru nişte studii pe care le-ar putea face la fel de bine şi în ţară.
Urmărește
385 afișări
REPORTAJ: Singurul elev de media zece din Buzău nu şi-ar lăsa familia pentru un job în străinătate (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)
Alexandru Orlando, care a absolvit cel mai prestigios liceu din judeţ, Colegiul Naţional Bogdan Petriceicu Hasdeu, profilul Informatică, fără să fie şef de promoţie, spune că doar româna i-a creat "ceva emoţii", dar că pentru un rezultat bun a muncit mai mult la această materie în ultimul an şcolar. Secretul unui rezultat excepţional la un examen cum este bacalaureatul, consideră Alexandru Orlando, este altul: să fii constant în a-ţi însuşi materia şi să nu laşi semne de întrebare în speranţa că nu vei avea parte de acel subiect la o testare următoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
"Acest bacalaureat e, aşa cum i se spune, un examen de maturitate, am învăţat pentru a mă pregăti de acest examen în toţi cei patru ani de liceu, nu doar în ultimul an. Mi-a fost mai uşor la Matematică, fiind olimpic naţional, şi la Fizică, iar la Română am învăţat mult în ultimul an. Cei care m-ar întreba care este secretul le-aş spune să fie foarte atenţi, să-şi canalizeze interesul pe carte, să ştie să facă paralele între viaţa personală, şcoală, distracţie, nu trebuie să le întrepătrundă, să înveţe, când au nelămuriri să nu le lase aşa, în speranţa că nu le pică taman acel subiect", spune Alexandru Orlando.
Şi chiar dacă este un elev de nota 10 cu mari şanse să studieze în străinătate, tânărul de la Buzău spune că, cel puţin deocamdată, nu este interesat să studieze ori să lucreze în afara ţării. Nu şi-ar lăsa familia şi prietenii pentru un job în străinătate, şi nici pentru nişte studii pe care le-ar putea face la fel de bine şi în ţară.
Citeşte şi:
REPORTAJ: Eleva din Alba care a obţinut 10 la bacalaureat cântă muzică populară şi vrea să devină medic
"Am încredere în sistemul de învăţământ din România. Aş vrea să urmez Facultatea de Automatică de la Politehnică, nu m-aş putea despărţi de familie şi prieteni, să-i las pentru nişte studii pe care le pot face la fel de bine aici. Acolo aş putea face eventual un master. Cred că pot face şi aici o carieră. Până pe la 30 de ani nu cred că o să plec din ţară. Aş vrea să lucrez ca grafician la o anume televiziune", spune tânărul buzoian.
De altfel, în opinia lui Alexandru, mulţi tineri ajung să plece în străinătate nu neapărat pentru că îşi doresc acest lucru, ci pentru că le fac pe plac părinţilor.
"Mulţi din generaţia mea vor în străinătate că aşa e la modă, chiar dacă nu sunt pregătiţi pentru străinătate, ei vor să dea acolo pentru a fi priviţi altfel. E şi ambiţia părinţilor, nu neapărat dorinţa copiilor", susţine Alexandru orlando.
Citeşte şi:
REPORTAJ: Singura elevă din Braşov care a luat 10 la bacalaureat vrea să studieze medicina la Paris
În ceea ce-i priveşte pe cei care au picat anul acesta la bacalureat, absolventul de 10 spune că este doar vina lor, şi nu a profesorilor care predau la fel pentru toţi elevii de la clasă: "Cred că e vina lor, ei şi-au pregătit examenul, nu cred că profesorii sunt vinovaţi, pentru că ei i-au pregătit în aceeaşi măsură pe toţi. Au avut aceeaşi şansă să înveţe, am văzut în ultima vreme o lipsă totală de interes din partea unora. Sunt mulţi care au capacitate de a lua bac-ul, dar nu-şi dau interesul, nu-şi dau seama de importanţa unui examen cum e bacalaureatul".
Ionel Banu, directorul Colegiului Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu", unde a învăţat Alexandru Orlando în ultimii patru ani, spune că rezultatul obţinut la bacalaureat de acest tânăr nu ar trebui să surprindă pe nimeni.
"Era un rezultat la care ne-am aşteptat în ce-l priveşte pe Alexandru Orlando întrucât pe tot parcursul liceului s-a dovedit un elev extrem de inteligent şi aplicat în ce a făcut. Ne-a reprezentat cu succes şi la olimpiade, un elev extrem de interesat de ce înseamnă liceu şi informaţie. Chiar dacă nu era interesat de unele obiecte, el întotdeauna s-a situat undeva sus prin notele obţinute. În spate e o muncă extrem de intensă. Faptul că are 10 la bacalaureat nu trebuie să surprindă pe nimeni, e un rezultat la care el cred că s-a aşteptat", a spus Banu.
În judeţul Buzău, la examenul de bacalaureat din acest an un singur elev a reuşit să obţină media 10, în timp ce la sesiunea din vara anului trecut au fost cinci medii maxime.
(Material realizat de Cristina Sterian, corespondenti@mediafax.to)
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe