Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, la ora 14.00, cu Boc şi Pogea
Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, miercuri, la ora 14.00, la Guvern, cu premierul Emil Boc şi cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru a discuta referitor la soluţiile pentru problemele care au determinat protestele de miercuri, din Bucureşti.
Reprezentanţii fermierilor se vor întâlni, la ora 14.00, cu Boc şi Pogea (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că va încerca să intermedieze miercuri, 10 iunie, o întâlnire între crescătorii de bovine, premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.
"Solicitarea pe care au făcut-o (crescătorii de bovine, n.r.) este să avem o întrevedere cu primul ministru şi ministrul Finanţelor. Noi tot avem şedinţă de guvern. Eu pot să merg mai repede acolo, să încerc să rezolv această întâlnire", a declarat Sârbu, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii crescătorilor de bovine, la sediul Ministerului Agriculturii.
Fermierii au solicitat întrevederea pentru a discuta probleme de fiscalitate, cum ar fi eliminarea impozitului forfetar sau compensarea datoriilor faţă de bugetul de stat, în cuantumul subvenţiei pe care trebuie să o acceseze fermierii, potrivit preşedintelui Federaţiei Crescătorilor de Taurine din România, Mircea Ciurea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Ministrul a precizat că revendicările fermierilor sunt realiste, dar că şi ministerul are unele constrângeri legate de directivele europene, referitoare la ajutoarele de stat şi cuantumul subvenţiilor.
Crescătorii sunt nemulţumiţi de atitudinea procesatorilor de lapte, care le oferă un preţ de achiziţie de 30-50 de bani pe litru, dar şi de cantităţile de lapte neconform care intră în ţară.
De altfel, Sârbu a confirmat că în urma mai multor controale mixte făcute în teritoriu au fost depistate cantităţi de lapte neconform din afara ţării.
Aproximativ 1.200 de fermieri din 25 de judeţe protestează, miercuri, în faţa Guvernului, cerând alocarea de subvenţii compensatorii şi verificarea calităţii laptelui care intră în România.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO