Reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai PDL spun că nu vor semna Pactul pentru Justiţie
Reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai PDL au anunţat, joi, în cadrul unei întâlniri organizate la invitaţia mai multor ONG-uri, că nu semnează Pactul pentru Justiţie.
Reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai PDL spun că nu vor semna Pactul pentru Justiţie
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a spus că PDL nu va semna acest pact pentru că este o problemă de asumare, fiind necesare câteva amendamente.
Reprezentantul Ministerului Justiţiei, secretarul de stat Gabriel Tănăsescu a susţinut, de asemenea, că instituţia nu va semna nici ea acest pact pentru că, mai întâi, trebuie rezolvată problema protestelor din justiţie.
Mai multe ONG-uri au invitat reprezentanţii grupurilor parlamentare, ai Guvernului şi ai Justiţiei, precum şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, să semneze principiile privind Pactul pentru Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Întâlnirea are loc la Hotel Novotel, unde a avut loc o alta similară în urmă cu două zile.
O altă întâlnire pe tema Pactului pe Justiţie a fost anunţată, tot joi, la ora 17.30, la sediul Institutului Naţional al Magistraturii (INM).
Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), împreună cu Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Asociaţia Procurorilor din România, constituiţi în Forumul Asociaţiilor pentru o Magistratură Europeană în România ("FAMER"), i-au invitat pe Lidia Bărbulescu, preşedintele interimar al instanţei supreme, pe Mircea Geoana, preşedinte al Senatului, Roberta Anastase, preşedinte al Camerei Deputaţilor, pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele CSM, Virgil Andreieş, informează, joi, AMR.
"Demersurile de până acum iniţiate de magistraţi au vizat încunoştinţarea tuturor factorilor decizionali cu privire la precaritatea funcţionării sistemului judiciar şi nemulţumirea magistraţilor faţă de atacurile exacerbate fără precedent îndreptate împotriva lor şi a statutului acestora din partea politicului", arată AMR care adaugă că în urma întâlnirilor din ultimele zile cu reprezentanţii grupurilor parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor, cu reprezentanţii Comisiilor juridice ale Parlamentului şi a medierii organizate de societatea civilă, s-au concretizat puncte de vedere comune.
Discuţiile privind Pactul pe Justiţie au început, în urmă cu două zile şi au fost apreciate de reprezentanţii magistraţilor ca fiind "un pas înainte" în conflictul din justiţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO