- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reprezentanţii principalelor zone metropolitane din România au asociaţie
Reprezentanţii principalelor şase zone metropolitane din România s-au constituit în Asociaţia Naţională a Aglomerărilor Urbane din România, semnând, luni, la Oradea, actul constitutiv.
Reprezentanţii principalelor zone metropolitane din România au asociaţie (Imagine: MIRA - Mediafax Foto)
Organizaţia este menită să apere interesele comunităţilor locale şi "să forţeze" reforma legislaţiei în domeniu, precum şi dezvoltarea economică a comunităţilor locale.
Astfel, reprezentanţii zonelor metropolitane din Baia Mare, Bacău, Braşov, Constanţa Iaşi şi Oradea au semnat actul constitutiv al Asociaţiei Naţionale a Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România.
“Scopul acestei asocieri este de a crea o entitate naţională a tot ce înseamnă zone metropolitane şi aglomerări urbane în vederea dezvoltării coerente a comunităţilor locale, a îmbunătăţirii colaborării dintre administraţiile locale şi cea centrală şi de a stimula pe toate canalele dezvoltarea economică a localităţilor pe care le reprezintă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adrian Foghiş, directorul Zonei Metropolitane Oradea (ZMO).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La semnarea actului au participat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care este şi preşedintele ZMO, subprefectul Todor Adalbert, Ioan Mintaş, ca reprezetant al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, şi Ioan Horga, decanul Facultăţii de Relaţii Internaţionale Oradea.
“Experienţa statelor din Uniunea Europeană demontrează că zonele metropolitane, dacă sunt bine gestionate, pot atrage investitori şi pot asigura dezvoltarea economică a comunităţilor pe care le reunesc, pentru prosperitatea populaţiei”, a spus Bolojan.
La rândul său, deputatul Vasile Gherasim, iniţiatorul Zonei Metropolitane Bucureşti, a spus că după ce va fi constituită asociaţia se va lucra la un proiect de lege care să reglementeze clar modul de constituire şi de funcţionare a zonelor metropolitane, pentru a exista un cadrul legal clar şi coerent.
În prezent, în România sunt constituite opt zone metropolitane. Reprezentanţii asociaţiilor din Cluj şi Târgu Mureş nu au participat însă la şedinţa de constituire a organizaţiei naţionale, întrucât nu au făcut toate demersurile necesare pentru mandatarea în vederea semnării actului contitutiv.
Cele două zone metropolitane absente vor fi invitate să facă parte din asociaţie într-una din şedinţele următoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO