Responsabili cu deszăpezirea n-au ajuns la PMB pentru că "au rămas blocaţi în trafic"

Câţiva dintre reprezentanţii autorităţilor locale nu au ajuns, marţi, la ora 18.00, la întâlnirea cu primarul general, comunicând prin SMS colegilor că "au rămas blocaţi în trafic", o parte din cei prezenţi aducând situaţii cu raportări care nu se regăsesc în teren.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Responsabili cu deszăpezirea n-au ajuns la PMB pentru că "au rămas blocaţi în trafic"

Responsabili cu deszăpezirea n-au ajuns la PMB pentru că "au rămas blocaţi în trafic" (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

La comandamentul convocat la ora 18.00, la Primăria Capitalei, au fost prezenţi 15 reprezentanţi ai instituţiilor publice ale celor şase sectoare din Capitală şi câţiva dintre reprezentanţii firmelor de deszăpezire, faţă de 30 câţi s-au prezentat la sediul municipalităţii cu trei ore mai devreme.

Primarul general a început şedinţa comandamentului de urgenţă arătând că pe bulevardele Magheru şi Lascăr Catargiu, dar şi în zona Aviatorilor nu este prezent niciun utilaj de dezăpezire, lucru constatat în urma controlului pe care l-a făcut personal.

Reprezentanul societăţii Romprest l-a contrazis pe primarul general, el spunând că de la Piaţa Presei Libere şi până la Primăria Capitalei a făcut aproximativ 25 de minute.

"Ori suntem fraieri, ori nu suntem în stare să facem faţă unei asemenea zăpezi", le-a spus Sorin Oprescu celor prezenţi în sala unde a avut loc şedinţa comandamentului de urgenţă.

Uitându-se peste raportările reprezentanţilor operatorilor de salubritate, în care era trecut numărul utilajelor prezente pe arterele Capitalei, Oprescu a constatat că societatea Supercom anunţa 38 de utilaje prezente în teren, în timp ce firma Rebu anunţa prezenţa în Sectorul 4 a unui număr de 37 de maşini pentru deszăpezire.

Edilul şef al Capitalei a vrut să discute cu reprezentantul societăţii Urban, directorul Direcţiei de Utilităţi Publice, Magdalena Iuga, comunicându-i însă că acesta nu a putut ajunge şi că a anunţat prin SMS că "este blocat în trafic", la fel ca şi alţi colegi care nu au fost prezenţi la această şedinţă.

În Capitală, ninsoarea a început marţi dimineaţă, în jurul orei 4.00. Potrivit programului de deszăpezire, Bucureştiul urma să fie curăţat de zăpadă în maximum opt ore de la începerea ninsorii.

Realitatea întâlnită în cursul zilei de marţi pe arterele Capitalei a demonstrat că, în urma ninsorii, distanţe care în mod normal erau parcurse în intervale cuprinse între 20 şi 30 minute au fost parcurse în aproximativ 50-60 de minute.

Din cauza ninsorii s-au creat blocaje pe mai multe artere ale Capitalei, şoferii fiind nevoiţi să circule bară la bară.

Nici mijloacele de transport în comun nu au circulat mai bine, din cauza blocajelor. Condiţii grele de trafic au fost semnalate în toate sectoarele Capitalei, între care zona de nord a Bucureştiului, Şoseaua Colentina, Bulevardul Unirii către Piaţa Alba-Iulia, Calea Văcăreşti şi Bulevardul Barbu Văcărescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici