Restricţia de circulaţie pe Transalpina, prelungită cu încă o lună din cauza vremii nefavorabile

Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu anunţă că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şoseaua Transalpina nu va fi deschisă pe 30 aprilie, aşa cum era stabilit iniţial. Şoferii vor putea circula pe acest secotr după 31 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2894 afișări
Imaginea articolului Restricţia de circulaţie pe Transalpina, prelungită cu încă o lună din cauza vremii nefavorabile

Restricţia de circulaţie pe Transalpina, prelungită cu încă o lună din cauza vremii nefavorabile (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 67C -Transalpina rămâne închisă, pe tronsonul Rânca, judeţul Gorj – Şugag, judeţul Alba, până pe 31 mai, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea vremii.

„Măsura s-a prelungit până la 31 mai, din cauza zăpezilor din ultima perioadă şi a riscului de producere a avalanşelor. Termenul era iniţial până pe 30 aprilie, dar s-a prelungit pentru că a nins foarte mult şi nu putem risca. Prognozele arată o încălzire şi ploi şi atunci putem să intrăm în zonă, cu utilajele. Anul trecut s-a deschis pe 15 iunie. Păstrăm legătura cu salvamontiştii permanent şi ne comunică dacă mai sunt riscuri sau nu”, a declarat,pentru MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentantul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu.

La rândul său, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamon Gorj a declarat că circulaţia pe Transalpina depinde de modul în care vor evolua temperaturile.

„Este pericol de avalanşe, pentru că este acumulare de zăpadă foarte multă. Dacă plouă trei zile, într-o săptămână se deschide. Totul depinde de cum se topeşte natural zăpada de pe versanţi. Nu e vorba despre faptul că trebuie desfăcut drumul, pentru că în partea din amonte a drumului rămâne un perete de 3, 4, 5 metri de zăpadă, lung de câteva sute de metri şi poate aluneca. Aşteptăm să vedem cum evoluează vremea. S-ar putea să ne trezim iarăşi cu frig, să îngheţe noaptea. Problema este că, dacă ziua se topeşte zăpada care mai există şi şoseaua se udă, iar noaptea îngheaţă, turiştii care vor veni a doua zi vor găsi drumul plin de gheaţă şi atunci va fi un real pericol. Se va merge acolo şi se va evolua din nou starea zăpezii. Interesul tuuror este să se deschidă cât mai repede”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Acesta îi sfătuieşte pe turişi să nu se aventureze pe traseele montane, la altitudini mari.

„Până la 1.600 de metri nu e absolut nicio problemă, toate traseele sunt sigure. De la 1.600 de metri în sus, unde încep acumulări de zăpadă, trebuie să fie evitate, pentru că încep să se formeze acum acele zăpezi de primăvară în care omătul alunecă pe stratul de pământ”, a mai declarat Sabin Cornoiu.

Cei care vor încălca restricţia de circulaţie şi vor fi depistaţi circulând pe Transalpina riscă să primească amenzi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici