Reţea infracţională destructurată: Cerea 11.000 euro pentru trecerea frauduloasă a frontierei

  • O grupare infracţională specializată în trafic de migranţi a fost destructurată pe 19 septembrie, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii de frontieră din Timişoara.
  • Pentru sume de până la 11.000 euro, migranţi de origine afro-asiatică erau ajutaţi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.
Urmărește
118 afișări
Imaginea articolului Reţea infracţională destructurată: Cerea 11.000 euro pentru trecerea frauduloasă a frontierei

Reţea infracţională destructurată: Cerea 11.000 euro pentru trecerea frauduloasă a frontierei

Între martie şi septembrie 2024, mai multe persoane, inclusiv cetăţeni români, afgani şi pakistanezi, au fost implicate în racolarea şi transportul migranţilor. Aceştia erau călăuziţi să treacă ilegal frontiera din Bulgaria în România sau erau racolaţi din rândul celor care se aflau legal pe teritoriul României.

După ce erau adăpostiţi în diverse imobile din Timiş şi Gorj, migranţii erau transportaţi spre frontierele cu Serbia sau Ungaria, unde erau îndrumaţi să treacă ilegal frontiera pe jos, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

Reţeaua folosea sisteme GPS şi apeluri video pentru a le indica direcţia de deplasare, iar după trecerea frontierei, migranţii erau preluaţi pentru a fi transportaţi către ţări din Spaţiul Schengen.

Sumele percepute pentru aceste servicii varia între 2.500 şi 11.000 euro sau dolari per persoană.

Pe parcursul monitorizării, autorităţile au documentat mai multe transporturi de migranţi, reţeaua încercând să scoată ilegal din România peste 50 de migranţi de origine afro-asiatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici