Reţeaua "NAŞILOR" din CFR: Nouă angajaţi de la CFR Călători Braşov, reţinuţi de procurori pentru luare şi dare de mită

Nouă angajaţi ai CFR Călători Braşov au fost reţinuţi, joi, de către procurorii Parchetului Tribunalului Braşov pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, iar anchetatorii afirmă că în acest dosar de corupţie prejudiciul este de 200 de milioane de lei.

Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Reţeaua "NAŞILOR" din CFR: Nouă angajaţi de la CFR Călători Braşov, reţinuţi de procurori pentru luare şi dare de mită

Nouă angajaţi de la CFR Călători Braşov, reţinuţi de procurori pentru luare şi dare de mită (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, cele nouă persoane pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore sunt controlori de tren sau revizori de la Regionala CFR Călători Braşov, infracţiunile fiind săvârşite în sistem piramidal.

"Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet. Le cereau bani pentru a nu le întocmi acte premergătoare contavenţiei la regimul
circulaţiei pe calea ferată, aşa cum prevede legea. Ulterior, pentru a-şi putea desfăşura în continuare acest gen de activitate dădeau o parte din banii
primiţi mai departe către superiori, iar la rândul lor aceştia îi dădeau mai departe mai sus, până la nivelul revizorilor", a spus Popescu.

Prejudiciul estimat în perioada vizată de anchetă, respectiv un an şi jumătate, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

"Acest  prejudiciu poate să exprime contravaloarea tuturor tichetelor de transport care ar fi trebuit să fie încasate de conductorii de tren şi nu au fost, raportat la perioada de un an şi jumătate de când au fost făcute cercetările", a precizat procurorul.

Infracţiunile vizate în acest dosar sunt luare de mită, dare de mită, asociere în vederea de săvârşire de infracţiuni şi divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii în vederea obţinerii unui folos material.

"Toate aceste infracţiuni sunt investigate într-un dosar de anvergură instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în care investigaţiile durează de aproximativ un an şi jumătate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare pentru documentarea unei activităţi infracţionale desfăşurate într-o scară ierarhică de la nivelul conductori de tren, şef de tren, inspector şi revizor de specialitate. Au fost folosite tehnici speciale de investigare, avem imagini ambinetale surprinse cu ocazia investigaţiilor făcute cu investigstori sub acoperire ", a mai spus procurorul de la Parchetul Tribunalului Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici