- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.12.2019, 07:34)
- Nicolae Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RETROSPECTIVĂ | Capitala, fără realizări majore în 2019. Bucureştiul este în continuare blocat în trafic, poluat şi are probleme cu alimentarea cu apă caldă
Nici în 2019, Capitala nu a făcut progrese pentru reducerea traficului şi a poluării, iar sistemul de termoficare continuă să fie un coşmar pentru bucureşteni. Pe de altă parte, lucrurile s-au mişcat în bine la capitolul „clădiri cu risc seismic”.
Urmărește
887 afișări
RETROSPECTIVĂ | Capitala, fără realizări majore în 2019. Bucureştiul este în continuare blocat în trafic,poluat şi fără apă caldă
Bucureştiul nu s-a bucurat nici în 2019 de inaugurarea unui anumit proiect de infrastructură important, care să ajute la fluidizarea traficului. De exemplu, pasajul de la Ciurel a rămas nefinalizat, iar pasajul de la Nicolae Grigorescu a rămas închis, în ciuda faptului că lucrările au fost finalizate.
În ceea ce priveşte proiectul de la Ciurel, sau Nodul Virtuţii aşa cum este trecut în proiect, deşi primarul general a anunţat încă din 2018 că este finalizat „în proporţie de 90 la sută”, pe el încă nu se circulă. Partea a doua a proiectului, respectiv drumul expres către A1, care să fluidizeze traficul pe Iuliu Maniu (principala ieşire din Bucureşti) a rămas la stadiul de exproprieri.
La Nicolae Grigorescu, lucrurile sunt şi mai triste. Finalizat încă din 2018, pe pasaj nu se poate circula nici azi, din cauza firelor de înaltă tensiune, care trebuie mutate de către Transelectrica.
Pe de altă parte, Primăria Capitalei a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte Prelungirea Ghencea şi a demarat lucrările pe această şosea, unde, din vară au început exproprierile. De asemenea, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte Pasajul Doamna Ghica, unde au început lucrările. Tot în programul de investiţii în infrastructură a fost inclus şi pasajul peste calea ferată de la Andronache, structură care va ajuta mult traficul din zonă, atunci când va fi finalizată.
A doua parte a anului a fost marcată de taxa Oxigen, măsura văzută cu ochi buni şi de o parte a opoziţiei, dar şi de către ONG-urile de mediu. Taxa a fost însă amânată pentru data de 1 martie 2020.
La capitolul transport în comun, pe parcursul acestui an au fost anulate licitaţii de achiziţioare atât pentru autobuze cât şi pentru tramvaie, astfel că Bucureştiul nu are în prezent nici tramvaie noi, şi nici autobuze electrice.
Pe de altă parte, la capitolul poluare, normele au rămas aceleaşi ca şi în anii trecuţi, oraşul fiind în continuare unul foarte poluat, cu limite depăşite, mai ales în ceea ce priveşte praful (PM10) şi noxele eliminate de maşinile într-un număr foarte mare şi blocate în trafic.
Fără îndoială, cea mai mare problemă a Capitalei din prezent o reprezintă sistemul de termoficare şi întreruperile de apă caldă şi căldură. Reprezentanţii fostului Radet, în prezent Termoenergetica, au precizat, în mai multe rânduri, pe parcursul anului 2019, că s-a demarat un amplu program de modernizare a conductelor care transportă agentul termic. La ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost aprobată pentru a fi susţinută cu fonduri europene suma de 1,5 miliarde de lei pentru modernizarea sistemului de termoficare.
Dacă la capitolul infrastructură, poluare, sau soluţii durabile şi inteligente primăria a fost foarte slabă, în ceea ce priveşte acordarea de vouchere, municipalitatea aproape că a excelat. Cu alte cuvinte, având un buget consistent, primăriei nu i-a fost greu să fie generoasă.
Astfel, în 2019 au continuat şi proiecte sociale precum FIV 2, „O Şansă pentru Cuplurile Infertile” sau acordarea de bani pentru aparate dentare elevilor.
Tot din zona „sănătate”, primăria a aprobat în luna decembrie o investiţie record, de aproape un miliard de euro pentru Spitalul Metropolitan şi pentru un complex de alte clădiri. Spitalul ar urma să coste însă 400 de milioane de euro, restul fiind pentru celelalte investiţii de lângă unitatea spitalicească.
Un capitol unde s-au făcut cele mai mari progrese în 2019 este cel al consolidărilor, asta şi în condiţiile în care aproape 30 de ani primăria nu făcut mai nimic pentru refacerea clădirilor cu bulină.
„Primăria Capitalei are incluse în programul de reducere a riscului seismic peste 200 de clădiri, ceea ce înseamnă peste jumătate din cele 349 de clădiri încadrate la RS1. Până în anul 2020 se va interveni la toate aceste clădiri. La peste 179 de imobile au fost executate lucrările de punere în siguranţă şi intervenţii de urgenţă, au fost finalizate documentaţiile tehnice şi au început lucrările de consolidare”, se arată într-un răspuns al Municipalităţii, la solicitarea MEDIAFAX.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: RETROSPECTIVĂ | La 4 ani de la tragedia din Colectiv numărul paturilor pentru arşi s-a dublat, dar rămâne insuficient
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe