- Home
- Social
- TIMIŞOARA, (18.12.2013, 14:57)
- Pacala Dana , Liliana Iedu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Revoluţionar, la şedinţa CJ: Timişoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri
Reprezentantul Asociaţiei "Victoria" din Timişoara, Adrian Sanda, s-a declarat nemulţumit, la şedinţa festivă a CJ dedicată comemorării Revoluţiei din '89, că niciun revoluţionar nu e cetăţean de onoare al oraşului şi că "Timişoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile ţigăneşti".
Urmărește
270 afișări
Revoluţionar, la şedinţa CJ: Timişoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri (Imagine: Lucian Puiu/Arhiva Mediafax Foto)
Miercuri, la Palatul Administrativ din Timişoara a avut loc o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean Timiş, dedicată comemorării Revoluţiei din Decembrie 1989.
În cadrul şedinţei, Adrian Sanda, reprezentantul Asociaţiei "Victoria" - una dintre cele mai cunoscute asociaţii ale revoluţionarilor timişoreni, a atras atenţia că niciun revoluţionar nu este cetăţean de onoare al municipiului.
"Niciun revoluţionar nu e cetăţean de onoare al Timişoarei. Timişoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile ţigăneşti. (…) Cum e posibil ca Laszlo Tokes să ajungă să lase Ordinul dat de un preşedinte inconştient la Biserica Reformată şi să îi cheme la Timişoara pe cei care i-au dat această distincţie, să vină să o ia înapoi tocmai de aici? Revoluţia din Timişoara nu a fost făcută de Tokes, ci a fost făcută de timişorenii cei mulţi. Dacă nu erau timişorenii cei mulţi, Tokes poate îşi mai lua o palmă în plus din partea comuniştilor. Îi transmitem să nu ne târască în mocirla în care doreşte să ne târască", a spus Sanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Un alt reprezentant al revoluţionarilor, Tudorin Burlacu, a afirmat, tot în şedinţa festivă, că doreşte să îi transmită premierului Victor Ponta "să facă curăţenie" printre revoluţionari.
"Ne bucurăm că o dată pe an vă mai amintiţi de noi. Noi, Timişoara, ne-am angajat să facem curăţenie pentru toţi eroii şi ne-am îndeplinit acest obiectiv, pentru perioada 16-20 decembrie 1989. Pentru restul perioadei, de după 20 decembrie 1989, îi transmitem premierului să facă ei dreptate", a spus Burlacu, făcând referire la faptul că dosarele revoluţionarilor au fost reverificate, iar cei consideraţi impostori au fost eliminaţi de pe listele celor care primeau indemnizaţii.
În Timişoara sunt, în total, 282 de revoluţionari cu acte în regulă, potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de revoluţionari din municipiu.
Joi, urmaşi ai eroilor Revoluţiei de la Timişoara vor porni într-un pelerinaj la Bucureşti, unde vor depune, vineri, coroane de flori în Piaţa Universităţii, la mai multe monumente, dar şi la Popeşti-Leordeni, unde au fost incineraţi mai mulţi revoluţionari în timpul evenimentelor din decembrie 1989, iar cenuşa lor a fost aruncată într-un canal.
Vineri, la Timişoara este zi de doliu, iar la ora 12.00 în zona centrală a municipiului vor suna sirenele pentru a marca momentul în care Timişoara, în urmă cu 24 de ani, a devenit primul oraş liber de comunism din România.
Sâmbătă, participanţii la pelerinajul de la Bucureşti se vor opri şi la Slatina, pentru a depune coroane de flori în memoria eroilor Revoluţiei.
La Timişoara, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei" au murit aproximativ o sută de persoane. Conform acestora, au fost 73 de morţi şi 296 de răniţi în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morţi şi 77 de răniţi.
La Timişoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Iniţial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin ameninţări sau şicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub preţul pieţei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe