- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE Bac 2017 pe EDU.RO - Cluj / 11 licee rată de promovare la Bacalaureant de sută la sută / Cinci dintre elevii de 10 rămân să studieze în ţară
În judeţul Cluj, rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an sunt publicate miercuri pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro
UPDATE:
Cinci dintre elevii cu 10 la Bacalaureat rămân să studieze în ţară. Trei vor să devină medici
Din cei nouă absolvenţi de liceu care au obţinut media zece la examenul de bacalaureat, trei sunt de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, doi de la Liceul „Pavel Dan” Câmpia Turzii şi câte unul de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” Dej. Cinci dintre aceştia vor rămâne să urmeze cursurile universitare în ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Luca Simionescu, elev la „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, provine dintr-o familie de medici şi a decis să meargă pe urmele părinţilor, astfel că se pregăteşte să susţină examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
„Nu mă aşteptam la media zece, ştiam doar că am făcut lucrări bune. Eu voi susţine examen la UMF şi probabil că, aşa îşi explică toată lumea, capul meu este obişnuit cu un volum mare de învăţat. Chiar dacă pe parcursul anului nu am învăţat constant la română şi matematică, probabil că, având creierul antrenat, am reuşit să asimilez rapid informaţiile. Vreau să fac chirurgie estetică, voi vedea dacă am calităţile necesare să ajung chirurg. Probabil voi face rezidenţiatul în Franţa, vom vedea”, a spus tânărul.
Acesta a subliniat că a fost felicitat de părinţi, de colegi şi de profesori.
Oana Şuţă, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, crede că performanţa înregistrată se datorează faptului că şi-a ales profilul de liceu care să o avantajeze, materiile sale preferate fiind istoria şi filosofia.
„Nu am avut nevoie de o pregătire intensă pentru obţinerea acestei medii de zece, cred că am ales ce-mi place şi acest lucru m-a dus către succes. Voi da admitere la Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca şi, probabil, din anul II, voi urma şi altă facultate, în paralel. Nu vreau să merg în străinătate”, a spus Oana.
Eleva a precizat că a fost sprijinită de familie, dar şi de profesorii de la liceu care au avut încredere în ea.
„Nu am avut nevoie de meditaţii la nici o materie, tot ce am realizat a fost pe cont propriu”, a mai spus absolventa de zece.
Vlad Racolţa, a terminat Liceul „Al. Papiu Ilarian” Dej. Consideră că a fost o surpriză plăcută pentru el obţinerea mediei zece la Bacalaureat în condiţiile în care a studiat la un liceu care nu este în Cluj-Napoca.
„Secretul acestei medii a însemnat o muncă şi o învăţare constantă, m-am pregătit pe tot parcursul liceului. Cu câteva zile înainte de Bac nu a mai învăţat, dar cunoştinţele erau sedimentate deja. Mă pregătesc mai departe să dau admitere la UMF Cluj-Napoca, nu mă gândesc să studiez în străinătate, cel puţin nu în acest moment”, a spus Racolţa.
Elevul a fost sprijinit de părinţi şi profesori şi susţine că, după examen, a venit şi recompensa.
Şi Daria Răduţiu a obţinut media 10 la Bacalaureat, fiind elevă la Liceul „Pavel Dan” din Câmpia Turzii. Ea spune că nu şi-a propus să ia media 10, ci a dorit doar să nu fie dezamăgită de ea însăşi, pentru că a învăţat în toţi anii de liceu.
„Secretul unui astfel de rezultat cred că este învăţatul constant pe parcursul celor 4 ani de liceu şi odihna de dinaintea examenului. Cu o săptămână înainte de Bacalaureat m-am relaxat, m-am deconectat, nu m-am mai uitat peste notiţe şi nu am avut nicio emoţie. Vreau să dau admitere fie la UMF Cluj-Napoca, fie la Facultatea de Psihologie, încă nu am luat o decizie”, a spus absolventa.
Colega sa de la Liceul „Pavel Dan”, Diana Mureşan, a luat meditaţii la matematică înainte de examenul de Bacalaureat şi se pregăteşte să dea admitere la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), nefiind tentată să-şi continue studiile în străinătate.
„M-am pregătit constant în anii de liceu, nu trebuie lăsat totul înainte de examen. Mă aşteptam să iau note bune la fizică şi matematică, nu şi la română, dar totuşi am luat”, a subliniat eleva.
O altă elevă care a luat media zece la Bacalaureat este Maria Chiorean, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, olimpică naţională la română şi engleză, aceasta câştigând, anul trecut, concursul de traducere „Juvenes Translatores” organizat de Direcţia Generală pentru Traduceri a Comisiei Europene.
Un număr de 11 licee din judeţul Cluj au obţinut o rată de promovare de sută la sută la examenul de Bacalaureat, şapte dintre acestea fiind de stat, iar restul private. Cea mai mică rată, de 7,14%, a fost înregistrată la o unitate de învăţământ din Dej.
Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că rezultatul obţinut la nivelul judeţului este ”decent”.
”Promovabilitatea la Bacalaureat a fost în acest an în judeţul Cluj de 82,75%, procentul fiind foarte asemănător cu cel de anul trecut, 83,03%, motiv pentru care credem că şi acum vom fi printre primele judeţe din ţară. Noi considerăm că este un rezultat decent, un rezultat bun, cu multe şcoli, respectiv 11 care au procent de sută la sută, cu un număr de 9 elevi care au obţinut media 10, faţă de 2 anul trecut”, a spus Cuibus.
Potrivit acestuia, dintre cele 66 de licee clujene în care s-a organizat examen de Bacalaureat anul acesta, 11 au avut rată de promovare de sută la sută, şapte fiind de stat, iar patru sunt licee private, cu doar 3-4 elevi care au susţinut aceste teste.
Cea mai mică rată de promovare, de 7,14%, a fost înregistrată la Liceul Someş Dej.
La examenul de Bacalaureat s-au prezentat în acest an, în judeţul Cluj, în total, 4.116 de elevi, cu aproape 200 mai mulţi decât anul trecut.
Un număr de 902 elevi au obţinut medii între 9 şi 10.
Anul trecut, rata de promovare în judeţul Cluj a fost de 83,32%.
REZULTATE BACALAUREAT 2017 pe EDU.RO. Notele primite de elevi la examenul de Bacalaureat
În momentul publicării rezultatelor examenului de Bacalaureat 2017 din judeţul Cluj, notele se vor putea vizualiza AICI.
Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală, a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.
Calendar BAC 2017
Sesiunea iunie-iulie 2017
22 - 26 mai 2017 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
26 mai 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a
6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
9, 12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
26 iunie 2017
27 iunie 2017
Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă
Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă
28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă
30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale
Sesiunea august-septembrie 2017
11 - 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)
2 - 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale
REZULTATE BACALAUREAT 2017 pe EDU.RO
Potrivit statisticii, în 2004 au promovat Bacalaureatul 84,59% dintre candidaţii înscrişi la prima sesiune, în 2005 - 84,68%, în 2006 - 80,48%, în 2007 - 82,08%, în 2008 - 78,30%, în 2009 - 81,47%, în 2010 - 69,30%, în 2011 - 45,73%, în 2012 - 44,41%, în 2013 - 56,44%, în 2014 - 60,65%, în 2015 - 67,9%, iar în 2016 - 68,1%.
Anul trecut, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 68,1% după rezolvarea contestaţiilor, fiind cea mai mare din ultimii şase ani.
UPDATE: Rezultatele obţinute la examenul de Bacalaureat 2018 în judeţul Cluj sunt disponibile aici.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO