- Home
- Social
- BUCURESTI, (03.09.2019, 06:00)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BAC 2019 sesiunea de toamnă: Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat au fost publicate/ Când vor fi afişate rezultatele finale
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă 2019 au fost publicate. Tot marţi, liceenii nemulţumiţi de notele obţinute la BAC pot depune contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate sâmbătă, 7 septembrie.
Urmărește
5206 afișări
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă vor fi afişate marţi
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă 2019, respectiv cele de dinainte de contestaţii, au fost publicate. Afişarea primelor rezultate se va face atât în centrele de examen şi online, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a publicat, marţi, primele rezultate ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului, 21 de candidaţi obţinând medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78, obţinută de un elev din Târgu Jiu.
Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, 21 de elevi au obţinut medii peste 9, cea mai mare medie fiind 9,78, obţinută de un elev de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu.
Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
BAC 2019 sesiunea de toamnă: Afişarea rezultatelor
Notele la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2019 au fost publicate, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile absolvenţilor nemulţumiţi de notele obţinute. Acest lucru va fi posibil între orele 12:00 şi 16:00.
Rezultatele finale
Rezultatele finale, respectiv cele de după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
BAC 2019, sesiunea de toamnă: Când se afişează rezultatele
Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probele din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului naţional de Bacalaureat 2019, care a început, miercuri, 21 august, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
SUBIECTE ŞI BAREM SESIUNEA DE TOAMNA LA BACALAUREAT 2019
Peste 43.500 de absolvenţi s-au înscris pentru a susţine probele, fie pentru că n-au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în vară, fie pentru că au amânat BAC-ul.
Subiecte Limba şi Literatura Română - uman
Barem Limba şi Literatura Română - uman
Subiecte Limba şi Literatura Română - real
Barem Limba şi Literatura Română - real
Rezultate BAC 2019. Notele înregistrate la examenul de Bacalaureat
La prima sesiune de Bacalaureat 2019, au fost înregistrate 177 de medii de 10, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.
Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.
Vezi aici SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A BACALAUREATULUI 2019
Incidente la BAC 2019
Din cei aproape 14.000 de candidaţi din Capitală care s-au prezentat la proba obligatorie a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat, doi elevi au fost eliminaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
SUBIECTELE PRIMEI SESIUNI A BACALAUREATULUI 2019
Română
Elevii care au susţinut proba de limba română a examenului de Bacalaureat 2019 au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.
La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.
Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.
Matematică
Absolvenţii clasei a XII-a, de la profilul Real, au avut de rezolvat la proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat la ultimul subiect, care are gradul cel mai ridicat de dificultate, exerciţii cu derivate şi cu integrale.
La primul subiect, elevii care au susţinut proba la Matematică au avut de rezolvat 6 exerciţii cu ecuaţii, o probabilitate şi de demonstrat că un număr este întreg. Subiectul al II-lea a constat în rezolvarea unor exerciţii pe baza unei matrice şi pe baza unui polinom.
În plus, absolvenţii de la profilul Real au avut de rezolvat la Bacalaureat o serie de exerciţii pe baza unor funcţii.
Istorie
Absolvenţii clasei a XII-a de la profilul umanist au avut de elaborat, la subiectul al III-lea al Bacalaureatului 2019, un eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu.
La subiectul I, absolvenţii profilului umanist au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A - „O istorie sinceră a poporului român - F. Constantiniu” şi B - „Istoria României” - M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea.
Subiectul II a conţinut un set de cerinţe pe baza unui text din volumul „Istoria ilustrată a româilor pentru tineri” - I. A. Pop.
Subiectul III a constat în elaborarea unui eseu de două pagini despre spaţiul românesc în Evul Mediu, având în vedere anumite cerinţe.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Pintea, în control la Spitalul Judeţean Craiova: Nepricepere şi indolenţă cum rar mi-a fost dat să văd/ Neregulile găsite de ministrul Sănătăţii
Citește și: O asociaţie de universităţi din ţară îşi anunţă retragerea din Coaliţia condusă de Alexandru Cumpănaşu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe