- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.09.2013, 13:07)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Situaţia pe JUDEŢE
Peste 14.700 dintre candidaţii care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului, adică 20,36 la sută, au obţinut medie de promovare înainte de contestaţii, majoritatea candidaţilor promovând cu medii între 6 şi 6,49, informează, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Urmărește
5782 afișări
REZULTATE BACALAUREAT, SESIUNEA A DOUA: Situaţia pe JUDEŢE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Ministerul Educaţiei a finalizat centralizarea REZULTATELOR înregistrate la EXAMENUL DE BACALAUREAT 2013, sesiunea august - septembrie, 14.751 dintre candidaţi, respectiv 20,36 la sută, obţinând media necesară promovării examenului, adică cel puţin 6, înainte de contestaţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
"Majoritatea candidaţilor (8.985) a promovat bacalaureatul cu medii între 6 şi 6,49. Nici unul dintre candidaţi nu a obţinut media 10. La nivelul ţării, procentul cel mai ridicat de promovare s-a înregistrat în judeţul Arad (35,9 la sută), în timp ce procentul cel mai scăzut s-a înregistrat în judeţul Ilfov (9,8 la sută). Din totalul de 88.090 de candidaţi înscrişi în sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2013, s-au prezentat 72.462 de candidaţi, iar 317 dintre aceştia au fost eliminaţi din sălile de examen, deoarece au fost surprinşi copiind", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.
Potrivit MEN, comparativ cu anul 2012, când procentul de promovare a fost, pentru aceeaşi sesiune, de 25,49 la sută, în acest an se constată o scădere cu cinci puncte procentuale.
Citeşte şi:
BAC 2013: Totul despre SESIUNEA DE TOAMNĂ a examenului de BACALAUREAT. Când vor fi afişate primele rezultate
Afişarea rezultatelor în centrele de examen s-a făcut până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse, luni, pînă la ora 16.00.
MEN informează că soluţionarea contestaţiilor va avea loc în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.
BISTRIŢA: Circa 20% din candidaţii care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului au promovat
Aproximativ 20 la sută din candidaţii care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Bistriţa-Năsăud au reuşit să promoveze examenul, înainte de contestaţii, majoritatea având medii între 6 şi 6,99.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, la sesiunea din august a bacalaureatului au fost înscrişi 1.046 de candidaţi, dar la examen au participat doar 73,23 la sută din aceştia. Pe durata probelor, şase candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă.
Procentul de promovare, înainte de contestaţii, este de 20,05.
Conform sursei citate, 147 de candidaţi au medii între 6 şi 6,99, iar zece candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99.
Contestaţiile se pot depune, luni, între orele 12.00 şi 16.00, la centrele de examen.
În prima sesiune a examenului de bacalaureat, rata de promovare în Bistriţa-Năsăud a fost de 60,23 la sută, 48 de candidaţi care au contestat notele obţinute iniţial reuşind să promoveze. Înainte de contestaţii, promovarea în judeţ a fost de 58,31 la sută, la prima sesiune.
CONSTANŢA: Peste 12 la sută din candidaţii care s-au prezentat la bacalaureat au promovat examenul
Peste 12 la sută din candidaţii care s-au prezentat la a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în judeţul Constanţa, au reuşit să promoveze, fiind vorba despre 356 de absolvenţi care au obţinut medii între 6 şi 7,99.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, din cei 356 de candidaţi care au promovat examenul, cei mai mulţi, respectiv 308, au avut medii între 6 şi 6,99, 47 au obţinut între 7 şi 7,99, iar un singur candidat a avut medie peste 8.
În judeţul Constanţa, la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 3.468 de candidaţi, iar 563 dintre aceştia au absentat.
Un număr de 2.490 de candidaţi au fost respinşi, 2.115 obţinând medii sub 5. De asemenea, 59 de candidaţi au fost eliminaţi - 25 în timpul probelor, iar 34 după vizionarea imaginilor de pe camerele video amplasate în sălile de examen.
Contestaţiile pot fi depuse luni, între orele 12.00 - 16.00, în centrele de examen, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 5 septembrie.
Anul trecut, rata de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, a fost de 36,07 la sută, iar în 2011 de doar 11 la sută.
Citeşte şi:
Pricopie cere respectarea metodologiei şi a legii la sesiunea de toamnă a bacalaureatului
Un număr de 34 de candidaţi care au susţinut probe scrise la bacalaureat în centre din judeţul Constanţa au fost eliminaţi din examen, după ce inspectorii şcolari au stabilit, pe baza probelor video, că absolvenţii au copiat, materiale informative fiindu-le distribuite chiar şi de profesorii supraveghetori.
Profesorii supraveghetori de la centrele de examen de unde au fost eliminaţi cei 34 de elevi vor fi cercetaţi disciplinar de către o comisie constituită în cadrul ISJ Constanţa.
Totodată, poliţiştii DGA Constanţa fac cercetări în cazul unei absolvente de liceu care a fost eliminată de la proba scrisă de limba română a bacalaureatului, după ce a fost prinsă cu copiuţe, şi care a spus ulterior că a dat 50 de lei supraveghetorilor pentru a o lăsa să copieze.
MUREŞ: Peste 22 la sută dintre candidaţi au promovat a doua sesiune a bacalaureatului
Peste 22 la sută dintre candidaţii din judeţul Mureş care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului au promovat examenul, potrivit rezultatelor anunţate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) înainte de contestaţii.
Potrivit inspectorului şcolar general din Mureş, Ştefan Someşan, în judeţ s-au înscris la sesiunea a doua a bacalaureatului 2.554 de candidaţi, din care s-au prezentat la concurs 2.138, iar patru au fost eliminaţi.
Astfel, 476 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul, rata de promovare fiind de 22,26 la sută, înainte de depunerea contestaţiilor.
Someşan a precizat că niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină media 9, dar 11 tineri au obţinut între 8 şi 8,99.
"Majoritatea, adică 404, au obţinut note între 6 şi 6,99, avem 11 care au obţinut între 8 şi 8,99 şi mai sunt 61 care au medii între 7 şi 7,99. Nu sunt de acord cu cei care spun că e un dezastru, pentru că, totuşi, 22,26 la sută dintre aceşti elevi au reuşit să promoveze", a spus Someşan.
Potrivit sursei citate, în judeţ nu există niciun liceu unde să nu fi promovat niciunul dintre candidaţii înscrişi.
Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul "Constantin Brâncuşi" din Târnăveni, unde au promovat doi din cei 35 de candidaţi, la cel din Sărmaşu - doi promovaţi din 23 de candidaţi, Dumbrăvioara - trei din 32, în timp ce la liceele tehnologice din Târgu Mureş au fost declaraţi reuşiţi 11 din 112 candidaţi la "Traian Vuia", 15 din 119 la "Avram Iancu" şi 9 din 60 la "Ion Vlasiu".
Pe de altă parte, la unul din cele mai bine cotate licee din municipiu, "Alexandru Papiu Ilarian", rata de promovare este de 80 la sută, în condiţiile în care examenul a fost susţinut de doar cinci elevi, din care au promovat patru, iar la Liceul Reformat, unde a candidat un singur elev, promovarea este de sută la sută, a arătat Someşan.
Anul trecut, la sesiunea a doua a bacalaureatului au promovat, înainte de contestaţii, 23,94 la sută din candidaţi.
ARAD: Aproape două treimi din candidaţii la a doua sesiune a bacalaureatului, respinşi
Aproape două treimi dintre candidaţii care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Arad au fost respinşi, rezultatele fiind mult mai slabe decât cele din vară, când promovarea a fost de aproape 50 la sută.
Rezultatele la sesiunea de toamnă a bacalaureatului publicate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, arată că promovarea în judeţ este de 35,87 la sută, înainte de contestaţii, faţă de 49,58 în sesiunea de vară, tot înainte de contestaţii.
"La sesiunea din toamnă, de regulă, participă absolvenţi cu un nivel de pregătire mai redus, mai ales corigenţi, ceea ce justifică rata de promovabilitate mai scăzută", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul şcolar Mariana Tocaciu, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad.
În judeţ au fost înscrişi la bacalaureatul de toamnă 1.828 de absolvenţi, iar 303 au lipsit de la examene.
Cea mai mare medie a fost 9,05, fiind obţinută de un absolvent de la Colegiul Economic din Arad.
Dintre candidaţii respinşi, aproape 200 au avut medii cuprinse între 5 şi 5,99, astfel că se aşteaptă ca aceştia să depună contestaţii pentru reevaluarea lucrărilor.
În sesiunea de vară, au fost înscrişi 4.208 de absolvenţi de liceu, iar prezenţi la probe au fost 3.937.
SUCEAVA: Promovabilitate de 30,45 la sută la sesiunea de toamnă a bacalaureatului
Promovabilitatea în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Suceava este de 30,45 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor, cei mai mulţi candidaţi care au promovat obţinând medii între 6 şi 6,99.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, la sesiunea din toamnă a bacalaureatului s-au înscris 2.694 de candidaţi, prezentându-se 2.089 de absolvenţi, iar doi fiind eliminaţi pentru că au încercat să copieze.
Din numărul total de candidaţi prezenţi, 1.451 au fost respinşi, 1.144 având medii sub 5, iar 307, medii cuprinse între 5 şi 5.99.
Pe de altă parte, 636 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, respectiv 30,45 la sută, 565 de elevi obţinând medii între 6 şi 6,99. De asemenea, 68 de candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99, iar doar trei candidaţi au medii între 8 şi 8,99. Niciun candidat nu a obţinut medii mai mari de 8,99.
Din cei 2.694 de candidaţi înscrişi, 2.024 au fost din promoţia din acest an, 1.124 fiind respinşi, iar 443 admişi.
În 2012, promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Suceava a fost, înaintea soluţionării contestaţiilor, de 37,89 la sută.
La prima sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea, în judeţul Suceava, a fost de 65,78 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.
HARGHITA: Promovabilitate de 25,86 la sută la a doua sesiune a bacalaureatului
Procentul de promovare la a doua sesiune a bacalaureatului este de 25,86 în judeţul Harghita, înainte de contestaţii, cu 3,54 puncte procentuale mai mare decât anul trecut, existând un liceu unde niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.
Inspectorul şcolar general din Harghita, Bartolf Hedwig, a declarat, luni, că procentul de promovare la a doua sesiune de bacalaureat este de 25,86, înainte de contestaţii.
Potrivit sursei citate, cele mai bune rezultate au fost obţinute la Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, unde au promovat 83,3 la sută din candidaţi, urmat de Liceul Teoretic "Tamasi Aron" din Odorheiu Secuiesc (78,9 la sută) şi de Liceul Teologic "Segito Maria" din Miercurea Ciuc (70,5 la sută).
Cele mai slabe rezultate din judeţ s-au înregistrat la Liceul Teoretic "Dr. Boros Fortunat" din Zetea, unde niciunul din cei 14 candidaţi prezenţi la examen nu a promovat, şi la Liceul "Puskas Tivadar" din Ditrău, unde a obţinut medie de trecere un singur elev din cei 21 care au susţinut bacalaureatul.
În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, cele mai mici note au fost obţinute la Matematică, unde rata de promovare este de 32 la sută, la Limba şi literatura română, unde au trecut 32,4 la sută din candidaţi, şi la Fizică, unde au promovat doar 22,2 la sută.
"La Română am avut cei mai mulţi candidaţi: 966 de absolvenţi, au reuşit 313, iar procentul de promovare este de 32,4. Rezultatele, din punctul de vedere al disciplinelor, sunt la fel ca în vară, promovabilitatea la Română, Matematică şi Fizică fiind slabe şi în iulie, nu numai acum", a precizat inspectorul şcolar general.
Cele mai bune note s-au obţinut la Istorie, unde au promovat 93,3 la sută din candidaţi, la Limba şi literatura maghiară (82,6 la sută) şi la Geografie (78,6 la sută).
La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Harghita s-au înscris 1.442 de candidaţi şi s-au prezentat 1.195, dintre care 309 au promovat. O candidată a fost eliminată de la proba scrisă la Limba şi literatura română, pentru tentativă de fraudă.
Anul trecut, promovarea în sesiunea august-septembrie a bacalaureatului a fost de 22,32 la sută, înaintea depunerii contestaţiilor.
TIMIŞ: Mai puţin de 27 la sută din candidaţii la a doua sesiune a bacalaureatului au promovat
Mai puţin de 27 la sută din candidaţii la a doua sesiune a bacalaureatului din judeţul Timiş au promovat examenul, existând patru licee unde niciun elev nu a obţinut note de trecere.
Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Timiş, la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au înscris 2.345 de elevi, dintre care 1.831 s-au prezentat pentru susţinerea probelor, însă 514 au renunţat pe parcurs, iar nouă au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze.
Dintre candidaţii care au fost prezenţi la examen, 1.330 au fost respinşi şi doar 492 au reuşit să promoveze, reprezentând 26,87 la sută.
Listele cu notele elevilor au fost deja afişate la centrele de examinare din Timiş, iar contestaţiile pot fi depuse până la ora 16.00.
"E firesc ca rezultatele să fie mai slabe decât în vară. La această sesiune au participat doar cei care au căzut în vară. Deci, evident, nu sunt printre cei mai buni", a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Cornel Petroman.
În patru licee din Timiş - liceul din comuna Dudeştii Vechi, Liceul "Socrates" din Timişoara, şcoala din Gătaia şi Grupul Şcolar Agricol Ortişoara - niciun candidat nu a promovat bacalaureatul.
În sesiunea din vară, promovabilitatea a fost de 55,56 la sută, iar în urmă cu un an, la sesiunea de toamnă, promovabilitatea a fost de 25,21 la sută.
IAŞI: Promovabilitate de 22,83 la sută la a doua sesiune a bacalaureatului
Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Iaşi este de 22,83 la sută, cu patru procente mai mare faţă de cea înregistrată în sesiunea similară de anul trecut, când 18,84 la sută din candidaţi au promovat.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, din cei 2.167 de candidaţi care s-au prezentat la examen, doar 497 au reuşit să-l promoveze.
La limba română, peste 86 la sută din candidaţi au obţinut note peste 5, la matematică promovabilitatea este de aproape 38 la sută, iar la disciplina la alegere - 71 la sută.
În judeţ, promovabilitatea este de 22,83 la sută, faţă de 18,84 la sută în sesiunea de bacalaureat din toamna trecută.
Reprezentanţii ISJ Iaşi spun că mulţi dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 6, nereuşind să obţină media finală 6, necesară promovării examenului, însă au existat şi trei note de 10 - două la proba de geografie şi una la istorie.
Şeful ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, a afirmat că se aştepta la o promovabilitate sub 30 la sută, ea susţinând că la această sesiune au participat foarte mulţi corigenţi, dar şi elevi care în sesiunea din vară au obţinut note mici.
"Dacă luăm în considerare procentul bun obţinut în vară pe judeţul Iaşi, putem vorbi de o îmbunătăţire a rezultatelor. Şi de această dată matematica a creat probleme", a declarat şeful ISJ Iaşi.
Ea a apreciat că în urma contestaţiilor promovabilitatea ar putea creşte cu cel mult un procent.
În sesiunea din vară, procentul de promovabilitate în judeţul Iaşi la examenul de bacalaureat a fost de 56,06 la sută, cu peste 14 procente mai mare ca anul trecut.
Un număr de 15 elevi au obţinut media zece, Iaşiul fiind pe primul loc pe ţară la acest capitol.
Promovabilitate la bacalaureat: Vrancea - 16,67%; Buzău - 30,88%; Brăila - 20,96%
Mai puţin de 17 la sută din candidaţii la a doua sesiune a bacalaureatului din judeţul Vrancea au promovat examenul, în timp ce în judeţul Buzău, procentul de promovare a fost de 30,88, iar în Brăila de 20,96, cele mai mari medii fiind cuprinse între 8 şi 8,99.
Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, Vasilica Zaharia, în judeţ, procentul de promovare la sesiunea din toamnă a bacalaureatului a fost de 16,67.
Astfel, la învăţământul de zi procentul de promovare a fost de 17,86, în timp ce la seral au promovat 5,38 la sută din candidaţi, iar la învăţământul fără frecvenţă promovabilitatea a fost de 100 la sută, un singur candidat participând la sesiunea de toamnă a bacalaureatului.
Cele mai mari medii obţinute de candidaţii care au promovat examenul au fost cuprinse între 8 şi 8,99.
"Sunt rezultate care de obicei se obţin la sesiunea de toamnă. Dacă s-ar decide scăderea mediei de promovare la 5, procentul din vară ar coincide poate cu cel din toamnă şi astfel ar fi cheltuieli mai mici", a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vrancea.
În judeţul Vrancea, la sesiunea din vară a bacalaureatului procentul de promovare a fost 54,63.
În judeţul Buzău, 30,88 la sută din absolvenţii de liceu care au susţinut probele din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului au promovat.
"Sunt rezultate care se apropie de cele de anul trecut. Ne aşteptam să fie un procent de promovare mai mic decât cel din vară, deci nu e o surpriză, pentru că nu sunt cei mai buni elevi cei care susţin bacalaureatul acum. Este oricum un rezultat mai bun decât media pe ţară", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Geta Burducea.
Conform sursei citate, în judeţul Buzău, 16 candidaţi au reuşit să obţină medii între 8 şi 8,99, 15 dintre aceştia făcând parte din promoţia de anul acesta.
Un număr de 2.004 candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, însă doar 1.687 au susţinut examenul.
În judeţul Brăila, procentul de promovare la sesiunea a doua a bacalaureatului a fost de 26,39, cinci candidaţi obţinând cele mai mari medii, cuprinse între 8 şi 8,99.
"Pentru bacalaureatul de toamnă, rezultatele mi se par normale ţinând cont de faptul că la examen au participat corigenţii promoţiei curente şi cei care nu au reuşit să ia bacalaureatul din seriile anterioare. Important este că sunt rezultate peste media naţională", a declarat, luni, Iulian Danilescu.
Un număr de 1.036 de candidaţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă, unul singur fiind eliminat după ce a fost prins având asupra sa un telefon mobil.
Peste 14.700 dintre candidaţii care au susţinut a doua sesiune a bacalaureatului, adică 20,36 la sută, au obţinut medie de promovare înainte de contestaţii, majoritatea candidaţilor promovând cu medii între 6 şi 6,49, a informat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
PRAHOVA: Promovabilitate de 20,33 % la a doua sesiune a bacalaureatului
Puţin peste 20 la sută din absolvenţii de liceu care s-au prezentat la a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Prahova au promovat examenul, niciunul dintre candidaţi neobţinând note peste 9,00 şi doar patru dintre cei declaraţi reuşiţi având media între 8,00 şi 8,99.
Potrivit datelor furnizate, luni, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, profesorul Aurel Graur, promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 20,33 la sută.
La a doua sesiune a examenului de bacalaureat în Prahova s-au înscris 3.271 de absolvenţi de liceu, atât din seria curentă, cât şi din seriile anterioare, însă câteva sute dintre aceştia nu s-au prezentat la examen. Astfel, din totalul de 3.271 înscrişi la examen au fost prezenţi 2.730 de candidaţi, iar cinci dintre aceştia au fost eliminaţi.
Cei mai mulţi dintre cei care au susţinut examenul de bacalaureat în a doua sesiune sunt absolvenţi ai promoţiei curente. Astfel, dintre cei înscrişi la a doua sesiune 2.224 au terminat liceul anul acesta. Dintre ei doar 1830 de candidaţi s-au prezentat la examen, unul a fost eliminat, 1.457 au fost respinşi şi 372 au promovat examenul.
Din cei 1.457 de candidaţi respinşi, 1.188 au avut medii sub 5 şi 269 au avut medii sub 6.
Candidaţii din promoţia curentă care au promovat acest examen au fost declaraţi reuşiţi pe baza unor note mici. Concret, statisticile Inspectoratului Şcolar Prahova arată că niciun candidat nu a obţinut medii peste 9,00 şi doar patru din cei care au susţinut examenul au avut media între 8,00 şi 8,99. Cei mai mulţi absolvenţi ai seriei curente care au promovat examenul au avut note sub 7. Astfel, dintre cei 372 care au reuşit examenul, 309 au medii între 6,00 şi 6,99 şi 59 au medii între 7,00 şi 7,99.
În Prahova, promovabilitatea la seria curentă este 20,33 la sută, acelaşi procent fiind şi în cazul celor care au promovat şi care au absolvit liceul în seriile anterioare.
În prima sesiune a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost de 60,56 la sută.
VASLUI: Promovabilitate la bacalaureat de 23,26 %, mai mică cu 12 procente faţă de anul trecut
Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 23,26 la sută în judeţul Vaslui, cu 12 procente mai mică faţă de aceeaşi sesiune de anul trecut.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 298 din cei 1.281 de candidaţi care au fost prezenţi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat au reuşit să obţină cel puţin media 6, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 23,26.
Din totalul celor 981 de candidaţi respinşi, 750 au avut cel puţin o notă sub 5, iar 231 au avut medii cuprinse între 5 şi 6, ceea ce nu i-a ajutat la promovarea bacalaureatului. De asemenea, nu a existat nicio medie peste 9, fiind doar patru medii între 8 şi 9.
"Procentul de promovabilitate este unul firesc pentru o sesiune de toamnă, chiar dacă este mai mic cu 12 la sută faţă de aceeaşi sesiune a anului trecut. Explicaţia este dată de faptul că anul acesta, în sesiunea din vară, promovabilitatea a fost de 62,56 la sută, mult mai mare faţă de anul trecut, când a fost de 49 la sută. Cu alte cuvinte, anul trecut mulţi elevi buni care nu au promovat în vară au ajuns să susţină examenul în sesiunea din toamnă, crescând astfel şi procentul. În plus, să nu uităm că de anul acesta a fost introdusă şi filiera tehnologică, cu subiecte mai accesibile pentru candidaţi, care au promovat încă din sesiunea de vară şi care nu s-au mai regăsit la examen acum, în toamnă”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.
În cazul a două licee, cele din localităţile Vladia şi Fălciu, promovabilitatea a fost zero, în condiţiile în care niciunul din cei trei candidaţi înscrişi la fiecare unitate de învăţământ nu a obţinut cel puţin media 6.
CLUJ: Promovabilitate de 25,16% la a doua sesiune a bacalaureatului
Promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului este de 25,16 la sută în judeţul Cluj, cu 2,5 procente mai mare faţă de cea înregistrată în sesiunea similară de anul trecut, potrivit rezultatelor anunţate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţ a fost de 25,16 la sută, cu 2,5 procente mai mare faţă de sesiunea din toamna anului trecut, când a fost de 2,8 la sută.
Astfel, din cei 2.025 de candidaţi care s-au înscris la bacalaureat, 1.721 s-au prezentat la examene şi doar 433 au reuşit să le promoveze.
Cuibus a spus că mulţi candidaţi au obţinut note între 5 şi 6, astfel că la contestaţii numărul celor promovaţi ar putea creşte.
"Rezultatele sunt mai bune decât anul trecut şi arată nivelul de pregătire", a afirmat Cuibus.
Contestaţiile pot fi depuse luni până la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.
Promovabilitatea la sesiunea din vară a examenului de bacaluareat în judeţul Cluj a fost de 72,19 la sută.
GORJ ŞI DOLJ: Promovabilitate în jur de 15 la sută la bacalaureat
Doar 285 de elevi din judeţul Gorj au promovat examenul de bacalaureat la sesiunea din luna august, reprezentând 14,62% din totalul celor care au participat la acest examen, în timp ce în judeţul Dolj promovabilitatea a fost de 15,61 %.
Astfel, în urma examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2013, doar 15,61 % din elevii doljeni au reuşit să promoveze. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, procentajul promoţiei de elevi din acest an care au promovat este de 16,65 %, faţă de 13,80%, cât reprezintă procentajul seriei din anii anteriori.
În funcţie de profil, procentul de promovabilitate în Dolj se prezintă astfel: pe filiera tehnologică - 11,20%, pe profilul teoretic - 26,23% şi pe filieră vocaţională - 28,83%.
Potrivit ISJ Dolj, doar dinci unităţi şcolare din judeţul Dolj au înregistrat un procent de promovabilitate de peste 50, iar primele locuri sunt ocupate de Colegiul Naţional "Ştefan Velovan" - 73,95%, Colegiul Naţional "Elena Cuza" - 66,67% şi Colegiul Naţional "Carol I" - 58,33%. La sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Dolj, s-au înregistrat 21 de candidaţi eliminaţi, iar promovabilitate zero s-a înregistrat la patru unităţi şcolare. Este vorba despre trei unităţi care au avut şi în prima sesiune acest procent, respectiv Liceul Tehnologic "Ing. Ionete Aurelian" din Malu Mare, Liceul "Aurelian Ianculescu" din Cârcea şi Liceul "Beethoven" din Craiova, iar lor li s-a alăturat şi Liceul "Mihai Viteazul" din Băileşti.
În judeţul Gorj, doar 285 de elevi au promovat examenul de bacalaureat la sesiunea din luna august, cei mai mulţi dintre cei care s-au prezentat în faţa comisiilor de evaluare picând cu note foarte mici.
Conform inspectorului şcolar general adjunct Marius Badea, cei 285 de elevi care au promovat bac-ul la sesiunea din toamnă reprezintă 14,62% din totalul celor care au participat la acest examen, media pe ţară fiind de 20,36%.
Din cei 1.977 de elevi înscrişi la sesiunea de bacalaureat din luna august, la nivelul judeţului Gorj, niciunul nu a obţinut nota 10.
Elevii nemulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea ca până luni la ora 16.00 să depună contestaţii, pe 5 septembrie urmând să fie afişate rezultatele finale.
ALBA: Mai puţin de 22 la sută din candidaţii la a doua sesiune au promovat
Mai puţin de 22 la sută din candidaţii care s-au prezentat la a doua sesiune a bacalaureatului în judeţul Alba au promovat examenul, rezultatele fiind mult mai slabe decât cele din vară, când promovabilitatea a fost de peste 60 la sută.
Şeful adjunct al Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că, în judeţ, au susţinut probele din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului 1.118 candidaţi, iar 145 dintre aceştia au promovat examenul.
Dărămuş a spus că procentul de promovare a examenului înainte de contestaţii este 21,91, apropiat celui de anul trecut.
Potrivit sursei citate, la cea de-a doua sesiune de bacalaureat, zece elevi din judeţul Alba au fost eliminaţi la probele scrise pentru că au încercat să copieze.
În sesiunea de vară a bacalaureatului, 63,41 la sută dintre candidaţii din Alba au promovat examenul. Doar doi candidaţi din judeţ - unul de la Colegiul "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia şi altul de la Colegiul "Lucian Blaga" din Sebeş - au obţinut media 10. Tot atunci, patru candidaţi au fost eliminaţi din examen întrucât aveau telefoane mobile.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe