- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (31.07.2019, 13:41)
- Roxana Din
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REZULTATE DEFINITIVAT 2019: Ce note au obţinut profesorii la examenul de definitivare/ Când pot fi depuse contestaţiile
Rata de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019, este, înainte de contestaţii, de 75,28%, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, miercuri, 31 iulie (între orele 9:00 - 21:00), şi joi, 1 august (între orele 9:00 - 14:00). Afişarea primelor rezultate a avut loc marţi, 30 iulie, atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul definitivat.edu.ro
Urmărește
4911 afișări
REZULTATE DEFINITIVAT 2019: Rata de promovare a examenului de definitivare în învăţământ este, înainte de contestaţii, de 75,28%
Procentul de promovare, respectiv medii mai mari decât 8, înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar în sesiunea 2019 este de 75,28%, faţă de 75,75%, cât a fost în 2018.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În această sesiune, 7.485 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 24 iulie. Au fost prezenţi în sălile de examen 6.977 de candidaţi (93,21%). Dintre aceştia, 482 de candidaţi s-au retras, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Şapte lucrări au fost anulate în centrele de examen şi de evaluare.
Din totalul de 6.485 de candidaţi ale căror lucrări au fost evaluate la proba scrisă, notele obţinute de 3.323 de candidaţi s-au situat pe segmentul 8 - 9,99. 126 de candidaţi au fost notaţi cu 10. De asemenea, 2.724 candidaţi au primit note între 5 şi 7,99, în timp ce 312 candidaţi au avut note sub 5.
Astfel, după susţinerea ultimei probe a examenului de definitivat din sesiunea 2019 - proba scrisă, au fost declaraţi promovaţi 4.882 de candidaţi care au obţinut medii între 8 şi 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8. Aceasta se calculează ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen.
Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente ridicate în sectorul 6 (87,4%), sectorul 4 (86,3%) şi sectorul 1 (84,2%) din Capitală, respectiv în judeţul Dâmboviţa (84,1%). În niciun judeţ nu s-a înregistrat o rată de promovare sub 50%.
Afişarea primelor rezultate a avut loc marţi, 30 iulie, atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul definitivat.edu.ro
Contestaţii Definitivat 2019
Contestaţiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, miercuri, 31 iulie (între orele 9:00 - 21:00), şi joi, 1 august (între orele 9:00 - 14:00).
Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro pe 5 august 2019.
Au dobândit dreptul de a participa la proba scrisă candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.
Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Titularizare 2019: Note mai mari pentru sute de profesori din Capitală, în urma contestaţiilor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe