Risc de îmbolnăvire pentru aproape 10% dintre români
Aproape 40% din cei peste cinci milioane de români care au mers la doctor în perioada 1 iulie-31 decembrie pentru control medical şi analize în cadrul Programului de evaluare a sănătăţii prezintă risc de diabet, boli cardiovasculare, afecţiuni oncologice, osteoporoză şi accident vascular cerebral.
Risc de îmbolnăvire pentru aproape 10% dintre români (Sursa: Mediafax Foto)
Raportat la totalul populaţiei României (21.914.078 - potrivit evidenţei Institutului Naţional de Statistică), aproape 10 la sută prezintă risc de diabet, boli cardiovasculare, afecţiuni oncologice, osteoporoză şi accident vascular cerebral, potrivit unui raport al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) realizat în perioada 1 iulie-31 decembrie, în cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
-
Jandarmeria: protest ilegal în zona CCR. Traficul e blocat pe Calea 13 Septembrie
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în primele şase luni ale programului au ajuns la medic 5.415.661 de persoane, adică 24,24 la sută din totalul populaţiei. Peste 11 la sută dintre cei evaluaţi, respectiv 597.778 de persoane, sunt neasiguraţi.
Din cei care au mers la medic în perioada 1 iulie - 31 decembrie, 2.125 963, respectiv 39,25% (reprezentând 9,7% din totalul populaţiei României) prezintă risc de îmbolnăvire, a mai spus Ciurchea.
În vederea completării examenului clinic medical au fost recomandate 28.608.055 de analize medicale.
Dintre pacienţii evaluaţi de către medicul de familie în urma investigaţiilor suplimentare şi a consultului de către doctorul specialist pentru stabilirea diagnosticului, 274.797 de persoane au fost depistate cu afecţiuni noi.
Preşedintele CNAS a precizat că primele concluzii după şase luni de derulare a programului indică faptul că această acţiune ajută oamenii să dobândească o cultură medicală, care presupune controale anuale, permite prevenirea îmbolnăvirilor (39,25% prezintă risc de îmbolnăvire) prin depistarea şi tratarea la timp, ajută la descoperirea unor boli rare. În plus, neasiguraţii au şansa de a-şi face analizele gratuit, 11,03 la sută prezentându-se la medic în primele şase luni de program, a conchis preşedintele CNAS.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO