Risc de incendii şi de furtuni în Grecia: avertismentul MAE

Ministerul grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez (Laconia), în Insula Kythira şi în Insula Creta (Chania), iar Tesalia, Insulele Sporade, Insula Evia, estul Greciei Centrale - inundaţii.

346 afișări
Imaginea articolului Risc de incendii şi de furtuni în Grecia: avertismentul MAE

Risc de incendii şi de furtuni în Grecia: avertismentul MAE

MAE îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, potrivit Serviciului grec de Meteorologie, miercuri, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale ţării. În consecinţă, Ministerul grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunea Peloponez (Laconia), în Insula Kythira şi în Insula Creta (Chania).

Serviciul elen de Meteorologie avertizează că masele de aer instabile vor provoca înrăutăţirea vremii, în principal în centrul şi nordul Greciei, în intervalul 3-4 iulie 2024, producând ploi abundente şi furtuni care vor fi însoţite de fulgere şi grindină.

Astfel, sunt prognozate cantităţi mari de precipitaţii, miercuri, în Macedonia de Est, Tracia, Macedonia Centrală şi în plus, joi, în Tesalia, Insulele Sporade, Insula Evia, estul Greciei Centrale şi sud-estul provinciei Peloponez.

Având în vedere riscurile care decurg din apariţia acestor fenomene meteorologice extreme, autorităţile române atrag atenţia că în intervalul menţionat, circulaţia pe drumurile publice poate fi restricţionată, recomandând conducătorilor auto să verifice starea drumurilor pe site-ul oficial al Poliţiei elene: www.astynomia.gr.

MAE recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de internet a Ministerului grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice, care conţine informaţii oficiale despre incendiile de vegetaţie, un ghid de autoprotecţie împotriva incendiilor, precum şi hărţi zilnice de prognoză a incendiilor https://civilprotection.gov.gr/xartis. În caz de incendiu, cetăţenii sunt rugaţi să anunţe imediat Serviciul de Pompieri la numărul 199.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi http://salonic.mae.ro.

Totodată, cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicaţia digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă şi în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici