- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş
Salvamontiştii argeşeni au anunţat, miercuri, că după ninsorile din ultimele 24 de ore, nivelul de risc de avalanşă în munţii Fagăraşului a crescut la gradul 4, risc mare, pentru zona situată la altitudini superioare celei de 1.800 de metri, şi la gradul 3 în zona situată sub această altitudine.
Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş (Imagine: Mediafax Foto)
La Bâlea Lac - Cota 2000, stratul de zăpada are 183 cm, din care 16 centimetri zăpada proaspătă, iar în următoarele zile, sunt aşteptate ninsori care vor spori stratul cu alţi 30 centimetri.
Potrivit directorului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, pe unii versanţi, vântul a creat depozite de acumulare, unde şi riscul de producere a avalanşelor este mai mare.
"Având în vedere condiţiile date, traseul principal de creastă, precum şi traseele turistice care acced în creastă masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, sunt închise. Rămân deschise traseele până la altitudinea de 1.500 metri (respectiv limita pădurii) pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Mâlita, Picuiata, Ghitu şi în masivul Iezer Păpuşă, cu obligativitatea turiştilor de a folosi echipamentul de iarnă: lopată, sondă de avalanşă, dispozitiv radio de căutare în avalanşă, coltari, pioleţi, corzi pentru asigurare la traversarea pasajelor expuse" a declarat Ion Sănduloiu,directorul Serviciului Salvamont Argeş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Sănduloiu a mai precizat că este interzisă ieşirea în golul alpin şi nu se recomandă traversarea văilor abrupte, chiar şi a celor situate în păduri, pentru că acestea se pot activa şi declanşa avalanşe.
Salvamontiştii argeşeni îi sfătuiesc pe cei care îşi vor petrece sejurul în zonele apropiate de golul alpin să nu încerce să urce în zonele nerecomandate şi să ceară informaţii în acest sens salvatorilor montani din zonă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO