- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.08.2011, 17:53)
- Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ritli: Coplata va reduce internările nejustificate
Coplata va avea efect reglator, va optimiza circuitul pacientului în sistem şi va reduce utilizarea nejustificată a unor servicii din sistem, ca de exemplu cele spitaliceşti, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.
Urmărește
1242 afișări
Ritli: Coplata va reduce internările nejustificate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Introducerea sistemului de co-plată, prin tichetul moderator de sănătate, va duce la o reglare a sistemului. Coplata va optimiza circuitul pacientului în sistem şi va fi un mecanism care va reduce utilizarea nejustificată a unor servicii din sistem, ca de exemplu accesarea serviciilor spitaliceşti", a spus Ritli Ladislau, într-o conferinţă de presă.
Proiectul privind coplata va intra în dezbaterea Parlamentului.
Ministrul Sănătăţii a vorbit marţi şi despre cele două proiecte finalizate şi care vor fi prezentate Executivului. Este vorba despre coordonarea CNAS şi cel care prevede descentralizarea direcţiilor de sănătate publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"CNAS nu va fi în subordinea MS. Vom lua decizii împreună. CNAS este autonomă", a mai spus Ritli.
În plus, ministrul a susţinut că vrea ca, până la sfârşitul lui 2011, o echipă de specialişti va definitiva pachetul bazal de servicii suportat din contribuţia la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. "De asemenea, procesul de informatizare a sistemului, prin introducerea cardului naţional, prescripţia electronică şi fişa electronică va continua şi va constitui o metodă de stopare a scurgerilor financiare din sistem", a adăugat ministrul.
Potrivit lui Ritli, elaborarea bugetului sectorului sanitar pentru 2012 va ţine cont de orientarea sistemului spre asistenţa primară şi cea acordată în mediul rural.
"Avem un sistem centrat pe internarea continuă în spital şi o subfinanţare a serviciilor acordate de medicii de familie şi cei care funcţionează în mediul rural. Suntem în faza de analiză a unui sistem prin care să orientăm fondurile către spitalizarea de zi şi ambulatoriu. De asemenea, vom analiza împreună cu reprezentanţii CNAS posibilitatea de a creşte procentul de finanţare pentru asistenţa medicală primară în anul viitor", a explicat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.
Ministerul Sănătăţii îşi propune dezvoltarea unor programe comune cu autorităţile locale pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea reţelelor de medicină şcolară, asistenţă comunitară şi unităţi medico-sociale. În următoarele patru luni, Ministerul Sănătăţii va regrupa şi restrânge programele naţionale de sănătate în acord cu nevoile populaţiei, urmând să se propună demararea programului de screening a cancerului de col uterin şi extinderea programului de screening neonatal, precum şi a începerea unui program de supraveghere a gravidei şi sugarului.
"În perioada următoare, vom pune accent pe prevenţie. Vrem să începem o campanie de conştientizare a populaţiei asupra importanţei screeningului de col uterin. Dorim să implicăm autorităţile locale în dezvoltarea de programe de sănătate care să ţină cont de specificul medical al zonei", a spus Ritli Ladislau.
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că are în intenţie menţinerea programului de vaccinare pentru prevenirea bolilor transmisibile.
Ritli Ladislau a adresat un mesaj autorităţilor profesionale şi personalului medico-social către dialog şi susţinere, precizând că respectă foarte mult orice medic care rămâne să lucreze în România, în pofida constrângerilor finanaciare.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe