RMGC: Instanţa a respins o cerere de suspendare a PUZ-ului pentru proiectul minier Roşia Montană
Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a anunţat că instanţa a respins o cerere de suspendare a planului de urbanism general al comunei şi planului de urbanism zonal pentru zona de dezvoltare industrială Roşia Montană, formulată de două ONG-uri.
Tribunalul Cluj a respins, vineri, cererea formulată de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu şi Asociaţia Alburnus Maior de suspendare a Hotărârii Consiliului Local nr. 1/2009 cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru zona de dezvoltare industrială Roşia Montană, se arată într-un comunicat de sâmbătă al companiei.
În 24 mai 2011, Tribunalul Alba a admis o cerere de anulare a HCL 1/20009 privind PUG şi PUZ. Decizia a fost atacată cu recurs de RMGC şi Consiliul Local Roşia Montană, au precizat reprezentanţii companiei.
"Conform legii, de la data declarării recursului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestuia, sentinţa Tribunalului Alba este suspendată. În consecinţă, în acest moment documentaţia PUG şi PUZ este în vigoare, perfect valabilă şi aplicabilă", potrivit RMGC.
Compania menţionează că Tribunalul Bucureşti a respins, recent, o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cu privire la proiectul Roşia Montană, formulată de Greenpeace şi Centrul de Resurse Juridice.
"Ca urmare a câştigării proceselor din ultimele luni şi a reînceperii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimăm încrederea că vom dovedi, dincolo de orice îndoială, faptul că Proiectul Roşia Montană este viabil şi solid, şi a fost elaborat la cele mai înalte standarde internaţionale, astfel încât să devină un model de operaţiune minieră. Atât din punct de vedere tehnic, cât şi din perspectiva dezvoltării comunităţii locale, ne propunem ca mina de la Roşia Montană să fie un model pe care orice proiect minier ulterior îl va urma", a declarat Dragoş Tănase, directorul general al RMGC.
RMGC dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimează că va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.
Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social, în timp ce statul român controlează 19,31% din acţiuni, prin firma Minvest Deva, iar alţi acţionari cumulează 0,23% din titluri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO