RO-Wine | The International Wine Festival of Romania: Ediţia de toamnă are loc în Bucureşti, la Fratelli Studios, pe 11-13 octombrie 2024

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania revine cu ediţia de toamnă la Fratelli Studios, între 11-13 octombrie 2024. Ca de obicei, şi această ediţie aduce noutăţi remarcabile pentru iubitorii de vinuri, urmând tradiţia ediţiilor anterioare.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania: Ediţia de toamnă are loc în Bucureşti, la Fratelli Studios, pe 11-13 octombrie 2024

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania: Ediţia de toamnă are loc în Bucureşti, la Fratelli Studios, pe 11-13 octombrie 2024

Peste 50 de crame româneşti şi moldoveneşti, alături de vinuri internaţionale de renume, vor aduce pe scena RO-Wine Bucureşti o selecţie impresionantă de vinuri. Pe lângă producătorii consacraţi, ediţia de toamnă va pune în lumina reflectoarelor crame noi şi vinuri inedite, oferind vizitatorilor ocazia de a explora arome surprinzătoare şi poveşti captivante din lumea viticolă, împărtăşite direct de către proprietarii sau oenologii cramelor

Vinuri internaţionale şi surprize gourmet

Zona dedicată vinurilor internaţionale va fi îmbogăţită cu vinuri din regiuni atât din Lumea Veche, Georgia, precum şi din Lumea Nouă - Argentina şi Africa de Sud. O prezenţă remarcabilă va fi cea a celebrei crame argentiniene Zuccardi, considerată una dintre cele mai importante din America de Sud.

Pe lângă vinurile de top, secţiunea gourmet va aduce un plus de savoare festivalului. Producători noi şi evenimente culinare inedite vor transforma fiecare zi într-o experienţă gastronomică de neuitat, completată de sesiuni de live cooking şi show-uri interactive desfăşurate pe parcursul celor trei zile.

Masterclass-uri susţinute de experţi internaţionali

Un alt punct de atracţie esenţial al evenimentului va fi seria de masterclass-uri susţinute de experţi internaţionali, care vor împărtăşi publicului cunoştinţele şi poveştile din spatele cramelor celebre. Fiecare sesiune va reprezenta o călătorie iniţiatică prin lumea vinului, oferind ocazia de a învăţa despre tendinţele şi noutăţile din viticultura mondială.

Macromex – Partenerul Gourmet al acestei ediţii RO-Wine Bucureşti

Macromex, un nume de referinţă în industria alimentară din România, va aduce un plus de savoare la festivalul RO-Wine, oferind o selecţie diversificată de produse de brutărie şi patiserie, deserturi rafinate şi diverse delicatese gastronomice, menite să completeze perfect fiecare pahar de vin.

Vizitatorii festivalului se vor putea bucura de două standuri dedicate, unde vor avea ocazia să participe la sesiuni de live cooking şi degustări de preparate delicioase – de la diverse preparate pe bază de produse sous-vide, la o gamă variată de produse de brutărie de la La Lorraine, gogoşi sub marca Donut Worry Be Happy, delicatese de cofetărie Dr Oetker, paste italiene cu umpluturi inedite de la Food&Glory şi aperitive cremoase pe bază de brânză Philadelphia.

Mai mult decât un furnizor de top în domeniul ospitalităţii, Macromex este un partener de încredere în eficientizarea aprovizionării în sectorul Horeca şi Retail, prin platformele digitale Bocado.ro şi Mercadi.ro, care facilitează procesul de aprovizionare.

Atât prin brandurile proprii precum Food&Glory, Edenia, Corso, La Strada, precum şi prin brandurile partenere - Philadelphia, La Lorraine şi Dr Oetker, Macromex îşi afirmă poziţia de lider atât în retail, cât şi în sectorul HorReCa, demonstrând angajamentul său faţă de calitate şi inovaţie în domeniul alimentar.

Acces gratuit pentru profesioniştii horeca

În spiritul promovării educaţiei în domeniul vinului, RO-Wine oferă acces gratuit profesioniştilor din domeniul HoReCa, încurajând astfel participarea la masterclass-uri şi la celelalte activităţi interactive.
Totodată, o experienţă specială sub semnătura „Sicily Wine”, promovată de regiunea Sicilia, departamentul de agricultură - Programul European PSR va furniza o importantă componentă culturală şi educativă, dedicată asocierii vinurilor cu preparate culinare de excepţie.

Detalii şi bilete

Festivalul se va desfăşura în cele trei zone ale Fratelli Studios, oferind o platformă unică pentru descoperirea noilor tendinţe şi inovaţii în lumea vinului şi gastronomiei. Biletele sunt disponibile online pe site-ul oficial al festivalului, iar locurile la masterclass-uri sunt limitate, aşa că vă încurajăm să vă rezervaţi din timp.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul oficial al festivalului https://romaniawinefestival.com/ sau pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici