- Home
- Social
- MOSCOVA, (27.08.2019, 15:09)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Robotul umanoid Fedor a ajuns în cele din urmă pe Staţia Spaţială Internaţională. Gluma făcută la sosire
Robotul umanoid Fedor a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională din a doua încercare şi şi-a cerut scuze pentru întârziere pe Twitter, arată Russia Today.
Urmărește
2377 afișări
FOTO: Hepta
Robotul rusesc Fedor a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională, reuşind să se conecteze la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) marţi dimineaţă.
Robotul Fedor a fost transportat de naveta Soyuz MS-14, care a reuşit îndeplinească acest stadiu al misiunii abia din a doua încercare. Robotul a glumit pe Twitter: “Îmi pare rău pentru întârziere. Blocat în trafic. Gata să muncesc mai departe”, a apărut scris pe contul acestuia.
Skybot F850, numit şi Fedor, a fost trimis pe ISS cu ajutorul unei rachete Soyouz, care a fost lansată joi, la ora 03.38 GMT, de pe cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan. Robotul urma să rămână pe ISS până pe 7 septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Robotul umanoid argintiu are o înălţime de 1,80 metri şi o greutate de 160 de kilograme. Fedor are conturi pe reţelele de socializare online Instagram şi Twitter, unde sunt oferite detalii despre viaţa sa cotidiană, de exemplu, momentul în care a învăţat să deschidă o sticlă de apă.
Pe ISS, robotul urma să efectueze diferite sarcini, supravegheat de cosmonautul rus Aleksandr Skvortsov, care a sosit pe avanpostul spaţial luna trecută, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.
Capacităţile sale în condiţii de microgravitaţie urmau să fie testate pe parcursul acestei misiuni. Printre principalele sale sarcini se numără imitarea mişcărilor umane, astfel încât să poată să asiste astronauţii de pe ISS.
Fedor nu este primul robot trimis în spaţiu. În 2011, NASA a trimis în spaţiu robotul umanoid Robonaut 2, dezvoltat cu compania General Motors, care a avut aceleaşi sarcini, de a lucra într-un mediu periculos. În 2018, acesta a fost trimis pe Terra din cauza unor probleme tehnice.
În 2013, Japonia a trimis în spaţiu micul robot Kirobo, dezvoltat cu compania Toyota. Kirobo putea să şi comunice, dar doar în limba japoneză.
În ceea ce priveşte Agenţia spaţială rusă (Roskosmos), oficialii spun că astfel de roboţi ar putea efectua sarcini periculoase, precum ieşirile în afara ISS.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe