- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rolul jucat în timpul şcolii are impact asupra carierei
Rolul jucat în timpul şcolii - ciudatul clasei, atletul, majoreta, preferatul profesorului, clovnul sau elevul eminent -, poate influenţa semnificativ alegerea carierei, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite.
Rolul jucat în timpul şcolii are impact asupra carierei (Imagine: Mediafax Foto)
39% dintre cei 6.000 de angajaţi care au participat la acest sondaj au spus că experienţele din timpul şcolii au avut impact asupra carierei lor.
Elevii calificaţi drept ciudaţi, cu obsesii pentru tehnică, jocuri etc., şi-au ales slujbe în domeniul ingineriei sau al vânzărilor. Atleţii tind să lucreze în industria transportului, în timp ce majoretele, care prezintă mai degrabă probabilitatea de a ajunge până la nivelul de vicepreşedinte, sunt atrase de asigurări sau turism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Majoretele ajung să atingă al doilea cel mai mare nivel de satisfacţie oferită de carieră, după cei care au fost preferaţii profesorului, cu 76%.
"Sunt persoane entuziaste şi puternic motivante. Ştiu să-i impulsioneze pe ceilalţi să intre într-un proiect. Poţi vedea cum entuziasmul şi motivarea se pot traduce într-un rol unde ai în grijă un mare departament", a indicat Jennifer Grasx, de la CareerBuilder.com, care a efectuat studiul.
Foşti membri ai consiliilor de studenţi au prezentat mai multe probabilităţi de a ajunge directori sau administratori de firmă, pe salarii mari. 12% dintre aceştia au raportat un salariu de minim 100.000 de dolari pe an, în timp ce 50% au spus că au un salariu anual de minim 50.000 de dolari. Însă aceştia au raportat, de asemenea, şi un nivel mare al insatisfacţiei oferită de slujbă.
41% dintre preferaţii profesorilor au obţinut poziţii administrative, multe în construcţii, bănci sau în sectorul financiar. Deşi 37% dintre aceştia câştigau mai puţin de 35.000 de dolari anual, majoritatea au spus că sunt fericiţi cu slujba pe care o au.
Aproape 60% dintre foştii membri ai unor societăţi studenţeşti au ales slujbe în servicii tehnice, mulţi în sectorul sănătăţii publice, în timp ce foştii atleţi au ales sectorul transporturilor.
7% dintre foştii atleţi, ciudaţi sau clovni ai clasei au ajuns să câştige salarii cu şase cifre. 45% dintre foştii atleţi au obţinut slujbe plătite cu minim 50.000 de dolari anual. Peste 50% dintre aceştia au raportat că sunt mulţumiţi de modul în care le evoluează cariera.
Ciudaţii şi clovnii clasei au raportat cel mai înalt nivel de insatisfaţie, cu 21% şi, respectiv, 18%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:36
Peste 70.000 de români din diaspora au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 12:34