- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Român care a lucrat în Nigeria, internat cu malarie la Spitalul "Victor Babeş"
Un român care a lucrat în Nigeria, înţepat de ţânţarul anofel, a fost internat, miercuri, în Spitalul "Victor Babeş'' cu diagnosticul malarie, în clinica bucureşteană fiind internate anual zeci de astfel de cazuri, a declarat agenţiei MEDIAFAX şeful de clinică, Simin Florescu.
Român care a lucrat în Nigeria, internat cu malarie la Spitalul "Victor Babeş" (Imagine: Mediafax/AFP)
Bărbatul internat are peste 30 ani şi a urmat un tratament profilactic, care nu are însă eficienţă sută la sută. Mai mult, din anamneză rezultă că nu ar fi luat chiar zilnic medicaţia profilactivă, a mai spus medicul.
În Spitalul de boli infecţioase şi tropicale "Victor Babeş" din Capitală sunt internate anual zeci de cazuri de malarie "'toate din import'', adică persoane care merg şi lucrează în zone endemice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
O persoană cu malarie nu reprezintă niciun risc pentru cei din jur, întrucât boala se transmite numai prin înţepătura ţânţarului anofel, a explicat medicul.
Potrivit noului Atlas mondial al malariei, publicat la începutul lunii februarie de specialiştii britanici, aproximativ 35 la sută din populaţia mondială ar putea contracta cea mai gravă formă a malariei, însă se înregistrează un recul al riscului de îmbolnăvire într-un număr din ce în ce mai mare de regiuni.
„Am fost surprinşi să descoperim că un număr important de persoane din lume prezintă un risc mult mai scăzut de a fi infectaţi decât s-a crezut până recent”, explica atunci medicul Simon Hay de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, unul dintre autorii lucrării.
Este vorba de noua hartă mondială a malariei. Precedenta hartă a fost realizată în urmă cu 40 de ani.
Potrivit noului atlas (The Malaria Atlas Project), 2,37 de miliarde de persoane în lume prezintă riscul de a contracta malarie, dar aproape un miliard dintre ele locuiesc în zone în care pericolul este foarte scăzut.
„Evident că acest lucru nu înseamnă că malaria a devenit o problemă sanitară mai puţin importantă, însă această hartă ne dă speranţa că eradicarea infecţiei în anumite zone ale lumii ar putea fi realizabilă, recurgând la metode simple şi ieftine ca plasele de ţânţari cu insecticide plasate în jurul paturilor”, spunea Hay.
Malaria este provocată de Plasmodium faciparum, parazitul cel mai virulent pentru om, transmis prin înţepătura ţânţarului anofel.
Potrivit noii hărţi, regiunile în care riscul a scăzut se întind în America Centrală şi de Sud, Asia şi în anumite părţi ale Africii, continentul cel mai afectat.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO