Inginer român RĂPIT în Libia de persoane înarmate/ Meleşcanu: A fost activată celula de criză pentru a confirma informaţia. Ce nivel de alertă este instituit pentru acest stat

Un inginer român a fost răpit de persoane înarmate, în apropierea unei zone de sonde petroliere din vestul Libiei, afirmă surse citate de cotidianul Libyan Express.

Urmărește
3286 afișări
Imaginea articolului Inginer român RĂPIT în Libia de persoane înarmate/ Meleşcanu: A fost activată celula de criză pentru a confirma informaţia. Ce nivel de alertă este instituit pentru acest stat

BREAKING Cetăţean român, RĂPIT în Libia

Potrivit surselor citate, patru ingineri, inclusiv unul din România, au fost răpiţi din zona complexului de sonde petroliere El Sharara, situat în vestul Libiei.

Inginerii au fost preluaţi de indivizi înarmaţi şi transportaţi într-un loc necunoscut.

Ulterior, doi ingineri au fost eliberaţi, au declarat sursele citate, precizând că ceilalţi doi rămân în captivitate.

MAE, despre românul răpit în Libia: A fost activată celula de criză pentru a verifica situaţia

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a dispus activarea unei Celule de criză după ce un inginer român a fost răpit în Libia, însă MAE precizează că procedurile de verificare pot fi de durată şi că a instituit încă din 2015 nivelul maxim de alertă pentru acest stat.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, are în atenţie cazul cetăţeanului român. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE”, transmite Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză a demarat, în regim de urgenţă, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

”Având în vedere specificul operaţiunilor şi situaţia din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situaţia de securitate de pe teritoriul Libiei. Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major - Părăsiţi imediat zona sau ţara!”, mai precizează comunicatul MAE.

Meleşcanu: Celula de criză are rolul de a ne confirma dacă românul e ostatic sau a fost eliberat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, că rolul celulei de criză este, în primul rând, de a confirma dacă cetăţeanul român răpit în Libia este ostatic sau dacă a fost eliberat şi apoi să afle care dintre grupările militare din zonă sunt responsabile.

"Celula de criză are, în primul rând, rolul să ne confirme dacă românul este ostatic sau dacă a fost eliberat şi, al doilea element, care dintre grupări îşi va recunoaşte răpirea cetăţeanului român. Un element important este şi încercarea noastră de a lua un contcat cu compania la care lucrează pentru a vedea în ce măsură se pot implica şi ei. (...) Politica noastră a fost întotdeauna foarte clară de a nu finanţa operaţiunile teroriste, chiar când a fost vorba de ostatici, dar, în acelaşi timp, deschiderea noastră este spre dialog, spre găsirea unor soluţii pentru eliberarea cetăţenilor români”, a declarat Teodor Meleşcanu, la Digi 24.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici