Românca dată dispărută după cutremurul din Noua Zeelandă este profesoară de limba engleză

Femeia de origine română dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă este profesoară de limba engleză, şi preda în oraşul Christchurch, preotul român din această localitate spunând că a luat legătura cu reprezentanţii Crucii Roşii, care continuă căutarea.

Urmărește
12 afișări

"Este vorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentru elevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care a colapsat în urma seismului", a declarat, pentru MEDIAFAX, părintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Părintele a spus că femeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu al acesteia din România care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele a precizat că nici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurch nu reuşesc să o găsească pe femeie. El a precizat că un semn bun este faptul că aceasta nu a fost găsită până acum nici printre victimele seismului.

Părintele a spus că a luat legătura şi la Crucea Roşie, care continuă căutările. El a ţinut să menţioneze că deocamdată informaţiile sunt contradictorii: televiziunile au relatat în urmă cu câteva ore că 15 persoane dintr-o clasă din acea clădire ar fi fost găsite în regulă, iar potrivit unei alte informaţii, echipele de căutare ar fi abandonat căutările din locul respectiv, care între timp fusese afectat şi de un incendiu.

"Deocamdată s-au reluat căutările în clădirea CTV cu ajutorul lămpilor de noapte, iar faptul că dânsa nu este nici printre victime este un semn dătător de speranţe", a spus părintele.

Acesta a adăugat că a mai fost contactat şi de alte persoane din România aflate în căutarea rudelor, însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment, toţi ceilalţi români sunt în regulă.

Cel puţin 75 de persoane au murit şi alte 300 sunt date dispărute în urma cutremurului de luni din Noua Zeelandă, unde echipele de salvare continuă miercuri dimineaţă eforturile de găsire a supravieţuitorilor în oraşul Christchurch.

Statele Unite, Japonia şi Australia au trimis echipe de intervenţie pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare.

Cutremurul a avut loc marţi, la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la o adâncime de numai 4 kilometri. Seismul s-a produs la şase luni după un alt cutremur, cu magnitudinea 7, înregistrat în aceeaşi zonă, care nu a provocat însă decât pagube materiale.

Noua Zeelandă, situată în aşa-numitul "cerc de foc" al Pacificului, înregistrează anual circa 15.000 de mişcări seismice. Cel mai grav cutremur produs în Noua Zeelandă a avut loc la 3 februarie 1931 în golful Hawke şi s-a soldat cu 256 de morţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici