- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.10.2010, 20:39)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România are cea mai mare pondere a mortalităţii infantile de pe continent
România are cea mai mare pondere a mortalităţii infantile de pe continent, cu 13,9%, după Moldova şi Ucraina, numai în 2009 fiind înregistrate 2.250 de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an, potrivit unui document al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie (SNMF).
Urmărește
56 afișări
România are cea mai mare pondere a mortalităţii infantile de pe continent (Imagine: Mediafax Foto)
În lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor pneumococice. Jumătate dintre aceştia sunt copii cu vârstă mai mică de 5 ani.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră boala pneumococică drept responsabilul numărul 1 de mortalitatea infantilă. Pneumococul este cauza principală a mortalităţii infantile în întreaga lume, reprezentând 28% din totalul deceselor între 0 si 1 an, urmată, într-o proporţie de 21% de rujeolă, arată comunicatul SNMF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
România are cea mai mare pondere a mortalităţii infantile de pe continent, de 13,9%, după Moldova şi Ucraina.
"În România, 2.250 de copii cu vârsta mai mică de 1 an au murit anul trecut. Aceste cifre sunt extrem de îngrijorătoare, rata deceselor fiind una dintre cele mai mari din Europa, potrivit datelor comunicate recent de către Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie. Principalul responsabil de instalarea bolii pneumococice la copii este streptococul pneumoniae, o bacterie localizată în tractul respirator superior (nazo-faringe). Este unul din principalii agenţi patogeni infecţioşi la vârsta copilăriei, transmisibil de la om la om. Pericolul este cu atât mai grav cu cât, conform avertismentelor Organizaţiei Mondiale a Sanătăţii, există o rezistenţă din ce în ce mai mare a bacteriei la tratamentele clasice, cu antibiotice", a precizat sursa citată.
Daniela Ştefănescu, membru al Senatului Societăţii Naţionale de Medicină de Familie spune că boala pneumococică este o infecţie cauzată de o bacterie numită Streptococcus pneumoniae, cunoscut sub numele de pneumococ. Infecţiile pneumococice includ pneumonia, meningita, septicemia, otita medie, sinuzita sau bronşita.
Copilul cu infecţie pneumococică prezintă simptome diverse, respectiv febră peste 39 de grade, frisoane, tuse, junghi toracic, otalgie (durere localizată la ureche provocată de inflamaţia acesteia) otoree (curgere de puroi din ureche), iritabilitate, anorexie, vărsături, cefalee, ameţeli.
Formele de boală pot fi uşoare, medii sau grave, în funcţie de receptivitatea şi de imunitatea individuală, a declarat doctorul Ştefănescu.
"Prevenţia fiind extrem de importantă în actul medical, introducerea vaccinării cu noul vaccin în ţara noastră ar putea avea un puternic impact asupra morbidităţii şi a costurilor sale ridicate, cât şi asupra mortalităţii infantile din ce în ce mai îngrijorătoare", a precizat Daniela Ştefănescu.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vaccinarea cu un vaccin îmbunătăţit continuu este singura alternativă de prevenţie a bolii pneumococice, spune medicul.
"În Statele Unite ale Americii a fost inclusă în programul naţional de imunizare vaccinul antipneumococic (PCV) cu 13 serotipuri (vaccinul cu 13 serotipuri), care vine în completarea celor cu şapte serotipuri. Acesta acoperă boli pneumococice precum: pneumonia bacteriemică, meningita, bacteriemia şi otita medie cauzate de cele şapte serotipuri deja incluse în vaccinul antipneumococic existent. Noul vaccin cu 13 serotipuri scade cu 94% incidenţa bolilor invazive pneumococice (bacteriemie si meningita) la copiii cu vârstă mai mică de cinci ani precum şi rezistenţa la antibiotice a pneumococului cu 98% la copiii sub 5 ani. Poate fi administrat simultan cu celelalte vaccinuri pediatrice în acord cu schema de vaccinare obligatorie", a precizat sursa citată.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe