România are de plătit aproape 7,5 milioane de euro pentru cauzele CEDO rămase definitive în 2010
Statul român are de plătit aproape 7,5 milioane de euro pentru deciziile CEDO rămase definitive în anul 2010, potrivit raportului anual pe 2010 privind executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului.
România are de plătit aproape 7,5 milioane de euro pentru cauzele CEDO rămase definitive în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Datele conţinute în raportul CEDO arată că statul român va trebui să plătească suma de 7.443.180 de euro pentru cazurile şi deciziile rămase definitive în anul 2010, cu o despăgubire medie calculată la 53.936 de euro.
Din această sumă, despăgubirile aferente condamnărilor date în 2010 sunt de circa 3,6 milioane de euro, restul fiind aferente unor cazuri care au fost pronunţate în 2009, dar au rămas definitive în 2010. De altfel, la 17 ianuarie 2011, Horaţiu Răzvan Radu, agentul României la CEDO la acel moment, spunea că statul român a fost condamnat, în anul 2010, în urma hotărârilor pronunţate de CEDO, la plata unei sume de aproximativ 3,6 milioane de euro, suma fiind în scădere faţă de anii precedenţi.
Astfel, potrivit datelor acestuia, statul român a avut de plătit în urma hotărârilor de condamnare 8 milioane de euro în 2007 şi câte 12 milioane de euro în 2008 şi 2009.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Suma totală pe care statele membre trebuie să o plătească în urma deciziilor rămase definitive în 2010 este de 64.032.638 de euro. România este pe locul al doilea din punctul de vedere al sumei pe care va trebui să o plătească în urma condamnărilor, după Turcia (24.541.838 de euro).
MAE a precizat, într-un comunicat transmis marţi, citând raportul anual 2010 privind executarea hotărârilor CEDO, că România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul total de cauze închise în anul precedent, cu un procent de 17% din totalul cauzelor închise de către Comitetul de Miniştri.
Raportul anual 2010 privind executarea hotărârilor CEDO a fost publicat, marţi, de Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO