- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România are nevoie de secţii speciale de oncologie pentru îngrijirea adolescenţilor - medic
România ar avea nevoie de compartimente speciale de oncologie pentru îngrijirea adolescenţilor şi a adulţilor tineri, întrucât patologia neoplazică în aceste cazuri diferă de cea a adulţilor, dar autorităţile au respins un astfel de proiect deşi în UE este funcţional, a spus medicul Monica Dragomir.
România are nevoie de secţii speciale de oncologie pentru îngrijirea adolescenţilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Medicul oncolog Monica Dragomir de la Institutul Oncologic Bucureşti a declarat, marţi, la conferinţa de presă organizată în cadrul proiectului "Zâmbet pentru viitor, o şansă în plus pentru copiii bolnavi de cancer" şi al campaniei "Poţi şi tu" că există riscul ca un copil aflat în grija pediatrului oncolog să nu mai poată fi îngrijit de acesta după ce a împlinit vârsta de 18 ani întrucât trebuie preluat de secţiile de adulţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
"Din păcate autorităţile române nu au manifestat înţelegere pentru organizarea unor astfel de secţii. Din acest motiv, există riscul ca un copil aflat în grija pediatrului oncolog să nu mai poată fi îngrijit de medicul lui după ce a împlinit vârsta de 18 ani întrucât trebuie preluat de secţiile de adulţi. Patologia oncologică a copilului este diferită de cea a adultului. La copii, cele mai frecvente boli oncologice sunt tumorile cerebrale, leucemiile şi limfoamele, suferinţe foarte rar întâlnite la adult", a arătat Monica Dragomir.
Medicul a susţinut necesitatea recunoaşterii oficiale a acestui grup de bolnavi care au vârste de 18 -19 ani şi care sunt trataţi de la depistarea bolii de către pediatrul oncolog şi care nu ar putea fi trecuţi la adulţi. În acest context, la Institutul Oncologic Bucureşti ar fi necesară o secţie specială pentru adolescenţi şi adultul tânăr cu cancer, potrivit medicului.
"Din păcate, specialitatea oncologie pediatrică a fost desfiinţată acum şase ani, iar la nivel naţional mai sunt 30 de doctori cu astfel de pregătire. Dintr-o secţie de 50 de paturi pentru pediatrie oncologică de la Institutul Oncologic Bucureşti, 15 ar trebui destinate bolnavilor din această categorie de vârstă. Toţi vor să ajute, dar nimeni nu ajută pediatria oncologică", a conchis conferenţiarul Dragomir.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO