ROMÂNIA ARE VIITOR. Povestea lui Dan Tutunaru, medicul care-i ajută pe români să vină pe lume

Nepot de moaşă şi fiu de doctor, dr. Dan Tutunaru şi-a dorit de când se ştie să fie medic. A terminat facultatea în 1988, a făcut stagiatura în provincie, la Sibiu, iar după revoluţie a luat totul de la capăt: a lucrat la un dispensar la ţară, apoi pe Salvare, a făcut rezidenţiatul în obstetrica-ginecologie, iar de 11 ani este medic în această specialitate. Este unul dintre cei mai buni medici ginecologi de la noi din ţară, considerat astfel de miile de românce pe care le-a ajutat să aducă pe lume copii sănătoşi.

Urmărește
4793 afișări
Imaginea articolului ROMÂNIA ARE VIITOR. Povestea lui Dan Tutunaru, medicul care-i ajută pe români să vină pe lume

ROMÂNIA ARE VIITOR. Povestea lui Dan Tutunaru, medicul care-i ajută pe români să vină pe lume

"Cum am ajuns la Medicină? De mic voiam sa fiu doctor. Bunica mea a fost moaşă, iar tata a fost şi el medic. În facultate eram pasionat de imunologie sau de cardiologie, dar nicidecum de ginecologie", povesteşte pentru gândul doctorul Tutunaru. În facultate îşi dorea să se perfecţioneze într-o clinică din străinătate. "Toată perioada facultăţii visam să plec în străinatate, să fac performanţă într-o clinică din Occident. Aveam mulţi prieteni în Germania, eu însumi lucram vara ca ghid pe litoral, fiind vorbitor de limbă norvegiană şi astfel încercam să-mi netezesc drumul spre vest. Îmi doream atât de mult să ,încât în toamna lui 1989, cu trei săptămâni înainte de Revoluţie, am fost prins la graniţa cu Ungaria, pe care tot încercam s-o trec de vreo două luni."

"În perioada în care am lucrat la Salvare toată lumea primea bani"
După Revoluţie, tânărul medic a plecat din ţară. "Am ajuns în Germania. După cateva zile de stat acolo m-a luat plânsul. Nu ştiam nici limba, prietenii erau toţi cu serviciul lor, oamenii erau reci. Mă mistuia dorul de ţară, aşa că m-am întors în Romania după două săptămâni", povesteşte acesta.
Revenit în ţară a luat totul de la zero. A lucrat la ţară câtva timp, apoi s-au deblocat nişte posturi în Bucureşti şi a putut da examen la Salvare, unde a intrat primul. Aici, povesteşte el, s-a confruntat cu una dintre "molimele" sistemului românesc: şpaga.
"În perioada în care am lucrat la Salvare toată lumea primea bani. Eram jenat de acest lucru. Mi se părea umilitor: să vină cineva să îmi bage mie bani în halat ca la chelner sau ca la frizer, iar eu să dau, la rândul meu, şoferului de pe maşină. Asta a fost o chestie care m-a înverşunat foarte tare", mărturiseşte Dan Tutunaru.
Cât timp "a făcut urgenţa", cum se spune, l-a pasionat foarte mult domeniul cardiologiei. "Simţeam că mă plafonez. Nu puteam să mă exprim aşa cum simţeam că pot s-o fac. Tot acest timp am făcut o pasiune pentru cardiologie şi am decis că trebuie să fac un pas înainte, aşa că am ales să dau examenul de rezidenţiat, pe care l-am luat în primii 50 pe ţară." Cerând sfatul în dreapta şi în stânga a fost repede "convins" că nu va avea nicio şansă de succes în acest domeniu fără niciun sprijin.
Citeşte mai multe despre medicul Dan Tutunaru pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici