România, atenţionată de Comisia Europeană în urma deficienţelor legate de monitorizarea calităţii aerului. Poluarea atmosferică provoacă peste 25.000 de decese premature/an

România a fost atenţionată miercuri de Comisia Europeană în legătură cu deficienţele semnificative în ceea ce priveşte monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu.

Urmărește
682 afișări
Imaginea articolului România, atenţionată de Comisia Europeană în urma deficienţelor legate de monitorizarea calităţii aerului. Poluarea atmosferică provoacă peste 25.000 de decese premature/an

România, atenţionată de Comisia Europeană în urma deficienţelor legate de monitorizarea calităţii aerului. Poluarea atmosferică provoacă peste 25.000 de decese premature/an

România a primit o scrisoare de punere în întârziere în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor de stat membru, deoarece nu a reuşit să creeze o reţea de monitorizare care să respecte standardele şi cerinţele Uniunii Europene în vederea evaluării eficiente şi a îmbunătăţirii calităţii aerului.

"Acest prim avertisment include reţeaua de monitorizare a unei game largi de zone şi aglomerări, precum şi toţi principalii poluanţi, inclusiv dioxidul de sulf, dioxidul de azot şi oxizii de azot, pulberile în suspensie, plumbul, benzenul, monoxidul de carbon şi ozonul, arsenul, cadmiul, mercurul, nichelul şi hidrocarburile aromatice policiclice", se arată în comunicatul CE.

Poluarea atmosferică reprezintă un risc important pentru sănătatea publică, provocând mai mult de 25.000 de decese premature pe an în România, avertizează CE.

Legislaţia UE privind calitatea aerului, precum şi normele pentru un aer mai curat în Europa, impun statelor membre să evalueze calitatea aerului pe întreg teritoriul lor şi să ia măsuri pentru a limita expunerea cetăţenilor la poluanţi.

Prin pachetul lunar de decizii privind constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici