- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, atenţionată de UE cu privire la funcţionarea 112
România, alături de alte 13 state membre UE, a primit o atenţionare din partea Uniunii, deoarece nu furnizează serviciile complete prevăzute de implementarea numărului unic pentru urgenţe "112".
România, atenţionată de UE cu privire la funcţionarea 112
În urma unui studiu efectuat de Telecoms pentru Comisia Europeană, doar 22 la sută dintre cetăţenii Uniunii Europene ar suna la numărul 112, în caz de urgenţă, informează, luni, un comunicat de presă al europa.eu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Din anul 2003, 26 din cele 27 de state membre au oferit cetăţenilor posibilitatea de a accesa numărul 112 de pe telefonul mobil sau fix, datorită legislaţiei promovate de Telecoms, sectorul de telecomunicaţii al Uniunii Europene.
Uniunea Europeană este de părere că promovarea corespunzătoare a numărului 112 este următorul pas în asigurarea eficienţei sale pe tot teritoriul european.
"Un număr pentru urgenţe care funcţionează eficient în toată Uniunea Europeană este un instrument de bază pentru a garanta siguranţa cetăţenilor", a declarat Viviane Reding, reprezentant Telecoms UE.
Din anul 1998, legislaţia Uniunii Europene obligă statele membre să ofere cetăţenilor posibilitatea de a accesa gratuit numărul 112 atât de pe telefonul fix, cât şi de pe telefonul mobil. În urma unei reforme a legislaţiei, în anul 2003, Telecoms cere operatorilor săi să furnizeze dispeceratelor de urgenţă locaţia exactă a persoanelor care apelează numărul, pentru a spori promtitudinea cu care vor acţiona serviciile de intervenţie.
Pentru a asigura eficienţa noii legislaţii, Uniunea Europeană are în vedere 14 ţări, printre care şi România, pentru că acestea nu furnizează locaţia persoanelor care apelează 112.
Aceste serviciu este deficient şi în Italia, Lituania, Polonia, Slovacia şi alte state membre. În cazul în care cele 14 ţări nu vor spori eficienţa serviciului 112, UE va lua măsuri de corecţie împotriva lor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO