- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.06.2015, 18:45)
- Laura Mitran
România - cele mai multe investigaţii OLAF privind utilizarea fondurilor UE în 2014
România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.
Urmărește
701 afișări
România - cele mai multe investigaţii OLAF privind utilizarea fondurilor UE în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În 2014, OLAF a primit cele mai multe informări din toţi anii săi de activitate, respectiv 1.417. Acest lucru nu înseamnă neapărat că s-au înmulţit cazurile de corupţie şi fraudă, ci poate indica o încredere sporită din partea instituţiilor şi cetăţenilor în OLAF. Din surse publice au venit 458 de informări, iar 959 - din surse private, se arată în raport.
România are cele mai multe raportări din surse private dintre toate statele membre - 73 - şi alte şase din surse publice.
România este pe primul loc ca număr de investigaţii încheiate în 2014 în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene (36), urmată de Ungaria, cu 13 astfel de investigaţii, şi Bulgaria, cu 11.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu a venit în Parlament cu facturile pentru zborurile private la Nisa cu o aeronavă Nordis
-
Propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, respinsă de Birourile Parlamentare Reunite
-
Trump avertizează Iranul cu privire la o „anihilare totală” în cazul unei tentative de asasinat
Anul trecut, OLAF a finalizat 156 de investigaţii în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor UE, inclusiv de către ţări din afara Uniunii.
În total, OLAF a deschis anul trecut 234 de anchete, confirmând trendul ascendent din ultimii trei ani. În prezent, OLAF deschide cu 60 la sută mai multe investigaţii în medie pe an decât înainte de reorganizarea sa, în 2012.
Tot anul trecut, au fost finalizate 250 de investigaţii. Durata medie de desfăşurare a unei anchete a scăzut la 21 de luni, fiind cea mai mică din ultimii cinci ani.
Totodată, România a primit cele mai multe recomandări de la OLAF în perioada 2007 - 2014 (89). Dintre acestea, autorităţile judiciare româneşti au luat decizii în 53 de cazuri, acestea fiind de clasare a cauzei (37) şi de punere sub acuzare (16).
În 2014, OLAF a dat 397 de recomandări, de asemenea un număr record în ultimii cinci ani, autorităţilor financiare, judiciare sau administrative din ţările membre.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe