România colaborează cu partenerii Schengen pentru combaterea criminalităţii

În perioada 11 – 24 octombrie 2024, poliţiştii români, alături de partenerii din statele membre Schengen, au desfăşurat o acţiune coordonată care a dus la identificarea a 1.287 de persoane, 112 autovehicule şi 79 de documente căutate, informează IGPR.

Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului România colaborează cu partenerii Schengen pentru combaterea criminalităţii

România colaborează cu partenerii Schengen pentru combaterea criminalităţii

Acţiunea a fost posibilă graţie schimbului de informaţii prin Biroul SIRENE din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a permis localizarea a 954 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen (S.I.S.) pe teritoriul României. Poliţiştii români au aplicat 47 de mandate europene de arestare şi au descoperit 96 de persoane care aveau interdicţia de a intra sau de a rămâne în spaţiul Schengen.

Pe lângă acestea, au fost identificate 401 persoane căutate în legătură cu proceduri judiciare şi 17 persoane dispărute. În urma acţiunii, au fost ridicate 46 de documente şi au fost găsite 106 autovehicule căutate, fie pentru confiscare, fie ca probe în cadrul unor anchete.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 46 de documente, fiind găsite şi 106 autovehicule, căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, autorităţile române au beneficiat de sprijinul partenerilor internaţionali, care au identificat 333 de persoane căutate, dintre care 48 erau urmărite în baza unor mandate europene. De asemenea, au fost descoperite 33 de documente şi 6 autovehicule căutate de poliţia română.

IGPR menţionează că, începând cu 31 martie 2024, data de aderare a României la Spaţiul Schengen, a fost eliminat controlul sistematic al documentelor pentru pasagerii care călătoresc din şi către alte state Schengen. Totuşi, poliţiştii pot efectua verificări prin aplicaţia eDAC, atunci când situaţia o impune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici