România, groapa de gunoi a Europei. 600 de tone de deşeuri care nu respectă legislaţia, descoperite la o firmă

Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Direcţiei Vămilor, au descoperit peste 600 de tone de deşeuri care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare.

Urmărește
594 afișări
Imaginea articolului România, groapa de gunoi a Europei. 600 de tone de deşeuri care nu respectă legislaţia, descoperite la o firmă

România, groapa de gunoi a Europei. 600 de tone de deşeuri care nu respectă legislaţia, descoperite la o firmă

Poliţiştii, comisarii de mediu şi inspectorii vamali au făcut vineri trei percheziţii pe raza judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Teleorman.

Echipajele au descoperit la o locaţie din judeţul Călăraşi 40 de baloţi ce conţin 19.000 de kilograme de deşeuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat şi provin din Italia, fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de către o firmă care a declarat bunurile ca fiind „fibre textile - diferite culori”.

La punctul de lucru al firmei, din judeţul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deşeuri din plastic. Dintre acestea, aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate şi spălate, fapt ce contravine legislaţiei de mediu.

Alte 372 de tone sunt achiziţionate din România, iar 40 tone de deşeuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile.

„Totodată sunt suspiciuni că societatea nu respectă nici prevederile din autorizaţia de mediu, depăşind cu mult cantitatea maximă anuală, de deşeuri din plastic autorizată pentru reciclare”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

În urma percheziţiilor au mai fost ridicate in vederea continuării cercetărilor, de la sediul firmei aflat în judeţul Ilfov, mai multe documente.

Verificările sunt în derulare, iar acţiunea este coordonată de procurorul de caz specializat şi învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanţa.

România se află de multă vreme în vizorul Europei, în privinţa depozitării deşeurilor. Comisia Europeană a hotărât, la finalul anului trecut, să trimită din nou România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru nerespectarea pe deplin a hotărârii Curţii din 18 octombrie 2018, care constata neîndeplinirea obligaţiilor sale în privinţa depozitelor de deşeuri (Directiva 1999/31/CE).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici