- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.09.2021, 22:19)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, nepregătită pentru şcoala online: Să trimiţi temele pe WhatsApp nu înseamnă conţinut digital
- Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că România nu este pregătită pentru şcoala online, deşi în multe mari oraşe din ţară incidenţa cazurilor de Covid se apropie de 6 la mie.
- El spune că nu există conţinut digital, conectivitate sau profesori pregătiţi pentru asta.
Urmărește
1876 afișări
Sursa foto: profimedia
Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus, marţi seara, la Digi24, că, potrivit legislaţiei acuale, la o incidenţă de 6 la mie şcolile trec în online. Întrebat despre posibilitatea ca şcolile să rămână deschise chiar şi după acest prag, Sorin Cîmpeanu a spus că părerile sunt împărţite: „Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie. Sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar n-au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în ale locuri. Alţii vor să rămână deschise şi după 6 la mie”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„În Bucureşti, spre exemplu, azi avem 5,57 la mie, în Cluj avem 5,59, sunt foarte aproate astăzi, marţi, de 6 la mie. Ziua de referinţă e vineri, dacă vineri se depăşeşte 6 la mie, după regulile de astăzi, şcolile intră în online cu excepţia şcolilor speciale, creşele şi grădiniţele rămân însă deschise cu prezenţă fizică”, a mai spus Cîmpeanu.
Acesta admite că nu ştie care au fost raţiunile care au stat la baza stabilirea acestui prag.
„Acum ne întrebăm cu toţii cum am ales acest prag de 6 la mie. Mie nu mi-e clar, ne-am bazat pe convingerile epidemiologilor, doar că vă fac o mărturisire, e o convingere personală: în momentul în care s-a stabilit acel prag de 6 la mie multă lume a fost convinsă că nu ne vom mai apropia vreodată de pragul de 6 la mie. La 1 august, era 0,13 la mie, de 40 de ori mai puţin”, a mai spus ministrul.
Acesta susţine că România nu e pregătită pentru şcoala online. Pentru acest lucru ar trebui, în opinia ministrului, întrunite simulan 5 condiţii: Una dintre ele este să existe conectivitate la internet, iar în acest moment, spune Sorin Cîmpeanu, 6% din teritoriu are probleme de conectivitate. O altă condiţie este asigurarea echipamentelor, unde încă România mai are de lucru.
„Nu avem conţinut digital. Să trimiţi temele pe WhatsApp nu înseamnă conţinut digital. Nu avem toţi profesorii pregătiţi pentru predare online”, a precizat Cîmpeanu.
Conform acestuia, în ultimul an şi jumătate au fost pregătiţi pentru predarea online aproape 40.000 dintre cei 200.000 de profesori din ţară.
Dar, cel mai important lucru, spune ministrul, este lipsa platformelor de evaluare.
„Dacă nu ai platforme de evaluare online dedicate nu poţi încheia actul educaţional. Analizând mediile la nivel naţional la finalul anului 2020-2021, avem peste 50% medii care se inscriu la burse de merit, ori dacă învăţământul din România este atât de bun încât peste 50% dintre elevi sunt de nivel maxim, de merit, înseamnă că nu mai avem nicio problemaă, deşi evident că este ceva fals”, a adăugat Cîmpeanu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Subprefectul de Timiş vrea şcoală online în Timişoara: Vom ajunge la o incidenţă de necrezut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe