România oferă sprijin populaţiei din Bosnia şi Herţegovina

România răspunde solicitării de asistenţă umanitară şi oferă sprijin populaţiei din Bosnia şi Herţegovina care se confruntă cu inundaţii şi alunecări de teren. Anunţul a fost făcut de Guvern.

Urmărește
319 afișări
Imaginea articolului România oferă sprijin populaţiei din Bosnia şi Herţegovina

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, luni au fost trimise produse de cazarmament ce provin din rezervele de stat, precum corturi, paturi, saltele prin care să se asigure cazarea pentru 200 de persoane.

Hotărârea privind ajutorul a fost luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu în data de 6 octombrie 2024, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Transportul bunurilor se realizează pe cale terestră cu sprijinul logistic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

România se alătură astfel statelor membre ale Mecanismului European de Protecţie Civilă care au răspuns apelului lansat prin trimiterea de echipe de intervenţie şi ajutor umanitar, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici