- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.01.2016, 10:42)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe locul 58 între statele lumii în Indicele de Percepţie a Corupţiei
România ocupă locul 58 între statele lumii în Indicele de Percepţie a Corupţiei, fiind pe aceeaşi poziţie cu Grecia şi în urma unor ţări ca Rwanda, Namibia, Arabia Saudită, Malaysia, Cuba şi Ghana, potrivit clasamentului întocmit de Transparency International.
Urmărește
3207 afișări
România, pe locul 58 între statele lumii în Indicele de Percepţie a Corupţiei (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)
Transparency International a lansat, miercuri, cea de-a douăzecea ediţie a Indicelui de Percepţie a Corupţiei (IPC) - un indice global agregat incluzând până la 12 surse diferite, care captează percepţia oamenilor de afaceri şi a experţilor de ţară cu privire la nivelul de corupţie din sectorul public.
Punctajele acordate ţărilor reflectă gradul perceput de corupţie: 100 de puncte înseamnă deloc corupt, iar 0 puncte foarte corupt.
Pe primele locuri în clasament se află Danemarca (91 de puncte), Finlanda (90 de puncte), Suedia (89 de puncte), Noua Zeelandă (88 de puncte) şi Olanda (87 de puncte), iar pe ultimele Sudan (12 puncte), Afghanistan (11 puncte), Coreea de Nord şi Somalia (câte 8 puncte).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
România, ca şi Grecia, a obţinut un scor pe 46 de puncte, raportat la o medie a statelor Uniunii Europene de 65,36 de puncte.
În 2014 România obţinea numai 43 de puncte şi se clasa abia pe locul 69 între statele lumii, pentru ca anul acesta să existe o urcare în clasament de nouă locuri. În 2015 este pentru prima dată în ultimii ani când indicele pentru România se înscrie într-o tendinţă ascendentă, arată Transparency International.
România rămâne în urma unor ţări ca Rwanda, Namibia, Arabia Saudită, Malaysia, Cuba şi Ghana, dar s-a clasat înaintea Italiei (44 de puncte), Turciei (42 de puncte), Bulgariei (41 de puncte), Serbiei (40 de puncte) şi Albaniei (36 de puncte). Republica Moldova a obţinut un scor de 33 de puncte, Ucraina - 27 de puncte, iar Rusia - 29 de puncte.
În România, IPC a fost calculat pentru prima data în anul 1997, pentru ca în anul 2012 să fie inclus în Strategia Naţională Anticorupţie ca indicator de performanţă al acesteia.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe