- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.05.2013, 23:17)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, rată relativ mare a deceselor în accidente rutiere, dar nota 8 pentru eficienţa legislaţiei
România înregistra, în 2010, o rată relativ mare a deceselor în accidente rutiere faţă de multe ţări UE, însă aproape egală cu cea din SUA, în timp ce, din punct de vedere al eficienţei legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, este notată cu 8 din 10, într-un raport al OMS.
Urmărește
978 afișări
România, rată relativ mare a deceselor în accidente rutiere, dar nota 8 pentru eficienţa legislaţiei (Imagine: Shutterstock)
Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dat publicităţii anul acesta, plasează România printre ţările europene cu o rată relativ mare a deceselor în urma unor accidente produse pe drumuri publice - 11,1 la suta de mii de locuitori, aceeaşi cu a Lituaniei, dar mai mare decât cele înregistrate de Bulgaria (10,4) şi Ungaria (9,1).
Comparaţia cu statele occidentale poate fi considerată descurajantă în condiţiile în care, tot în 2010, Franţa, de pildă, avea o rată a deceselor de doar 6,4, Germania şi Danemarca - 4,7, Marea Britanie - 3,7, iar Suedia - 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În raport este prezentată şi statistica deceselor în accidente rutiere din 2010, România figurând cu 2.377, Bulgaria - 775, Ungaria - 740, Germania - 3.648, Franţa - 3.992, iar Rusia cu nu mai puţin de 26.567.
La nivel mondial, rata deceselor în accidentele rutiere din România este însă comparabilă cu cele din SUA (11,4), Guinea Ecuatorială (11,4) şi Bangladesh (11,6).
Acelaşi indicator al României este însă mult sub cele din Thailanda, Africa de Sud şi unele ţări din America Latină.
În raportul OMS este analizată şi ponderea persoanele rănite grav pe drumuri publice care sunt luate cu ambulanţa. La acest capitol, România, cu un procent de minimum 75 la sută, se află în categoria ţărilor cele mai eficiente.
De asemenea, în privinţa eficienţei legislaţiei rutiere şi, implicit, a limitelor de viteză impuse, România este notată cu 8 din 10, în timp ce Norvegia, Ungaria, Austria şi Bulgaria au nota 7, iar Belgia, 6.
Din acelaşi punct de vedere, Franţa şi Finlanda sunt notate cu 9 în raportul OMS.
Pentru eficienţa obligativităţii privind purtarea centurii de siguranţă, România are nota 8, în raport menţionându-se, pe de altă parte, că se numără printre numeroasele ţări, majoritare de altfel, care nu interzic vorbitul la telefon prin hands-free în timpul şofatului.
În raport se mai menţionează că, la nivel mondial, numărul deceselor în accidente rutiere, deşi nu a crescut, se menţine totuşi la un nivel "inacceptabil de mare" - 1,24 milioane pe an.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe