România s-a transformat radical. Ce ne-a adus primul deceniu din mileniul trei

În primii zece ani ai acestui mileniu, România s-a transformat radical. Au apărut pieţe noi, altele s-au schimbat din temelii, salariile au crescut, iar românii au călătorit mai des în străinătate după ce operatorii low-cost au "descoperit" pe hartă şi România.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului România s-a transformat radical. Ce ne-a adus primul deceniu din mileniul trei

România s-a transformat radical. Ce ne-a adus primul deceniu din mileniul trei (Imagine: Ovidiu Radu/Arhiva Mediafax Foto)

Sectorul bancar, ce a creat aproape de la zero o piaţă, cea a creditelor pentru persoane fizice, a finanţat explozia de bunăstare ce a caracterizat România până în 2008. În această perioadă, s-a făcut un pas important şi pe scena politică a lumii, după aderarea la NATO (2004) şi la Uniunea Europeană (2007). Dacă la începutul deceniului, economia se recupera după criza izbucnită în 1998, finalul de deceniu o prinde blocată într-o recesiune din care majoritatea statelor din regiune au scăpat deja.

Clinicile private: de la zero la jumătate de miliard de euro

Dacă în urmă cu zece ani segmentul privat de sănătate era reprezentat de clinici stomatologice şi laboratoare, cele mai multe de cartier, în prezent policlinicile sunt la putere. Anul acesta piaţa serviciilor medicale private este estimată la 420 mil. euro, iar în plină criză serviciile medicale private s-au dovedit domeniul "fierbinte" al economiei româneşti.

Citeşte mai multe despre cum s-a transformat România pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici